• Een bezoek aan 'Bij Bren Mode & Meer' met een verrassend aanbod aan betaalbare mode is zeker de moeite waard.

    Rita Boer Rookhuiszen

Betaalbare mode 'Bij Bren'

GELDERMALSEN Begin juni vorig jaar opende damesmodezaak 'Bij Bren Mode & Meer' haar deuren aan de Kerkstraat in hartje centrum van Geldermalsen. Zaterdag 8 juni wordt het eenjarig bestaan feestelijk gevierd met klanten, onder andere met leuke kortingsacties en een verloting.

Eigenaresse Brenda van Ooijen-van Lith kijkt met tevredenheid terug op het eerste jaar van 'Bij Bren Mode & Meer'. Ze heeft met haar winkel een prima plek weten te veroveren, mede dankzij het verassende en betaalbare aanbod aan damesmode en accessoires. ,,Hoewel er al veel keuze voor vrouwen is hier in het centrum van Geldermalsen, bieden wij wat prijs kwaliteit betreft echt iets extra's met onze moderne betaalbare mode, met voor ieder wat wils. Wat prijs betreft zitten we in het tussensegment''. Een rondgang door de winkel levert het bewijs, er blijkt geen enkel kledingstuk te vinden dat duurder is dan 50 euro. ,,Ik heb altijd in de detailhandel gewerkt'', vertelt de in Beesd geboren en getogen Brenda. Inmiddels woont ze met haar gezin al twintig jaar in Tricht en werkte zij in Culemborg. ,,Omdat onze kinderen nu ouder zijn was ik al wat langer op zoek naar een geschikte locatie om mijn eigen winkel te openen''. Toen het pand aan de Kerkstraat vorig jaar beschikbaar kwam greep ze met beide handen die kans. ,,Mijn man John heeft heel hard aan de inrichting gewerkt, ook mijn dochter Anniek en zoon Thijs hielpen mee en veel familie en vrienden. Zonder hen was het allemaal niet gelukt.''

Dat haar man graag met hout en staal werkt is goed terug te zien in de winkel. De stoere en tegelijkertijd ook simpele kledingrekken laten de kledingstukken goed tot hun recht komen. Of het nu gaat om de wat klassiekere linnen en katoenen jurken, tops en broeken of de fleurige zomerjurkjes, broeken en shorts. ,,Linnen doet het gewoon goed, ik heb veel artikelen die 100% linnen of 100% katoen zijn. Dat draagt, vooral in de zomer, heel fijn.'' Ze is voortdurend op zoek naar bijzondere kleding, elke week vult ze het aanbod aan zoals op dit moment met de bijzondere maxi doorknoopjurken. Een bezoekje aan 'Bij Bren Mode & Meer' levert dan ook altijd weer verrassingen op. Zoals sinds kort handgemaakte tassen in leer of in een combinatie van leer en huiden. ,,En supermooi afgewerkt'', laat Brenda weten die de maker van deze bijzondere tassen tegen kwam tijdens haar zoektocht naar ongewone artikelen.

ACTIES Zij doet altijd mee aan de acties van Gastvrij Geldermalsen, speelt in op bijzondere dagen zoals Moederdag en houdt extra koopavonden en zogenaamde 'Vriendinnenavonden' waarbij klanten met een klein groepje de winkel exclusief voor zichzelf hebben. Zaterdag 8 juni is een bezoek aan de winkel extra de moeite waard. Niet alleen om het feestje mee te vieren, ook om te profiteren van de 20% kortingsactie op alle kleding. Bij elke aankoop ook kans op leuke prijzen.

Open dinsdag tot en met donderdag 10.00-17.30 uur, vrijdag 9.00-17.30 uur, zaterdag 10.00-17.00 uur.
a[ Bij Bren, Kerkstraat 45a, Geldermalsen, 0345-505694, brenda@bij-bren.nl.
f[ Bij-Bren-Mode-En-Meer