• BenKreugel

BetuweStrand klaar voor de zomer

BEESD Met al een aantal bijzonder zomerse dagen en dus een vol strand en camping achter de rug wordt er door de medewerkers van het BetuweStrand nu reikhalzend uitgekeken naar het hoogseizoen. Het is hard werken maar het is ook het hoogtepunt van het seizoen. Eigenaar, Arris Kraal vertelt tijdens een wandeling over het recreatiepark en camping over het bijzondere familiebedrijf in Beesd.

door Jeroen Wijngaard

Het moet nu ongeveer 55 jaar geleden zijn dat de vader en oom van Arris het BetuweStrand begonnen. Een camping op een goede locatie in het midden van het land met een belangrijke snelweg en knooppunt in de buurt. Naast de camping was de zwemplas ideaal voor recreatie en dit was dan weer de perfecte recreatiemogelijkheid voor de mensen in Beesd en omgeving. Inmiddels ziet Arris als eigenaar de derde generatie langskomen op zowel de camping als het recreatieterrein. Door de camping en de locatie te koesteren maar oog te houden voor nieuwe ontwikkelingen wist de familie Kraal een breed publiek te trekken en te behouden. Arris vertelt dat je op bepaalde momenten moet durven investeren zoals bijvoorbeeld met de komst van de waterskibaan een aantal jaren geleden. ,,Voor de vaste campinggasten die gewend waren om te kunnen vissen leek dit slecht nieuws maar door juist ook weer met duidelijke openingstijden te komen voor de waterskibaan kan iedereen op zijn of haar manier gebruik maken van het water", zegt hij hierover.

,,Water is bijna cruciaal om recreatie te kunnen laten slagen en daarom wil ik het strand steeds meer ontwikkelen en voor de gasten hierbij echt een gevoel creëren. De entree geeft dit gevoel goed weer met een mooie brede betegelde strook omringd door een duinlandschap", geeft Arris aan. De dag bezoekers splitsen zich hier van de campinggasten en komen later weer samen in het recreatiegedeelte. Rond en in het zwemwater is volop vermaak met speeltoestellen en speelruimtes voor de jongste bezoekers. BetuweStrand zet al jaren in op de jeugd die volop vermaakt wordt zonder dat dit ten koste gaat van de rust. Arris wil er ook zijn voor de jeugd uit Beesd en omgeving, net als hij graag de samenwerking zoekt met de ondernemers uit de omgeving. Inmiddels staan bijvoorbeeld de producten van Landgoed Mariënwaerdt in de campingwinkel.

Het hoogseizoen vraagt veel van de medewerkers van het BetuweStrand, en is voor Arris nog steeds een belangrijke reden om voor een seizoen opening te kiezen. Zelf kiest hij er in de wintermaanden ook voor om een paar weken de batterij op te laden in het buitenland. Naast de gasten staan de medewerkers bij Arris op één. ,,Als de medewerkers goed in hun vel zitten en energie uit stralen dan is dit zichtbaar voor de gasten en dat vind ik erg belangrijk, zoals je investeert in nieuwe gebouwen of speeltoestellen moet je ook investeren in je team. We zijn een familiebedrijf en zo moet dat ook voelen voor de medewerkers. Mijn bedrijfsleider John van Eck viert deze maand zijn tienjarig jubileum en dat geeft maar aan hoe het familiegevoel leeft zowel onder de gasten als het personeel", aldus een trotse Arris Kraal.