• n.v.t.

BetuweZorg; Meer nadruk op missie en visie

GELDERMALSEN BetuweZorg is een thuiszorgorganisatie met oog voor de medemens. Zelfstandig functioneren in eigen thuisomgeving staat bij deze organisatie hoog aangeschreven. En dat omvat een breed gebied. De huishoudelijke hulp, de wijkverpleging, het aanschaffen van hulpmiddelen en het contact met mantelzorger of andere informele zorgverleners. Zomaar een greep uit de dagelijkse praktijk. Komende periode wordt iedere maand een ander onderdeel van de 'bedrijfsvoering' belicht.

Om BetuweZorg nog meer te onderscheiden zijn onlangs de missie en visie herijkt waaruit het project 'Hartverwarmend' is ontstaan. Annemieke Brink is een van de medewerkers die daar druk mee bezig is. Als hoofd Personeel & Organisatie vertelt ze dat haar rol op kantoor vooral adviserend en richtinggevend is. Vanuit haar functie is zij initiatiefnemer en projectleider van 'Hartverwarmend'.

Annemieke: ,,Hartverwarmend is een interessante term, iedereen heeft er een andere beleving bij. Maar op het moment dat iets niet hartverwarmend is, is dat voor iedereen duidelijk. Het is onze ambitie dat iedereen binnen BetuweZorg van laag tot hoog als hartverwarmend ervaren wordt.''

Annemieke heeft in een aantal interne bijeenkomsten haar team enthousiast gemaakt voor dit project. De lijnen op kantoor zijn kort, waardoor nieuwe ideeën snel afgestemd worden en er tot actie kan worden overgegaan.

Annemieke:,,De persoonlijke benadering voor en oprechte interesse in zowel onze cliënten als medewerkers staan centraal. Ieder mens is uniek en heeft andere behoeften, het is aan ons om hier op in te spelen, wij zien het als hartverwarmend maatwerk. De jaarlijkse beoordelingsgesprekken hebben we vervangen door regelmatige aandacht en waarderingsgesprekken. Bij een voetbalclub waar iedere week getraind wordt en waar iedere week aanwijzingen worden gegeven om het spel te verbeteren doen ze het ook zo. Ik vraagt me hardop af waarom in het bedrijfsleven medewerkers maar eenmaal per jaar zo'n gesprek voeren. Ook het leveren van kwaliteit blijft in mijn ogen topsport.''

Als HRM-deskundige krijgt ze regelmatig met nieuwe medewerkers te maken. Ze wijst op het belang van een warme introductie waardoor nieuwe collega's zich snel thuis voelen. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt staan ook bij BetuweZorg nog een aantal vacatures open.

Annemieke: ,,Op dit moment is de grootste behoefte naar verpleegkundigen niveau 3 of hoger, maar vanuit onze kernwaarde 'gelijkheid' is iedereen met een hart voor de zorg meer dan welkom."

BetuweZorg, Kerkstraat 29, 4191 AA Geldermalsen. Telefoon 088-8009999 of www.BetuweZorg.nl.