• L.Kaldenberg

Bijzonder jubileumdiner in de tuin

BEESD Een avond tafelen in een idyllische tuin, met internationale gerechten en met zorg geselecteerde, bijpassende wijnen kan aanstaande zomer eenmalig bij Uitspanning de Notenboom in Beesd. Wendy van den Heuvel van Proost & Co, Chantal van Mook van Salsa Catering en Annelies de Haas van Uitspanning De Notenboom hebben ieder een jubileum te vieren. Deze gelegenheid grijpen de Beesdse onderneemsters aan om hun kwaliteiten samen te brengen in een bijzonder diner op zaterdag 12 augustus.

Vijf jaar geleden startte Wendy van den Heuvel Proost & Co. Ze importeert en verkoopt bijzondere, biologische wijnen uit onder meer Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Chili en Argentinië. In Beesd heeft Proost & Co een proeflokaal waar wijnliefhebbers graag de wijnen komen proberen. Wendy koopt rechtstreeks in bij de wijnboeren. ,,Ik houd van exclusieve wijnen met een verhaal, vertelt Wendy. ",,Het verhaal van de wijnboer, zijn passie voor de druif, die proef je in zijn wijnen. Mijn leveranciers zijn trots op de wijnen die ze maken en besteden veel aandacht aan de smaak. De wijnen van Proost & Co zijn gemaakt van druiven uit hun oorspronkelijke omgeving. ,,Dat levert pure wijnen met een goede smaak op", aldus Wendy. ,,Ook het feit dat de wijnen biologisch zijn, met zo min mogelijk toevoegingen en zonder gebruik van chemicaliën, geeft de wijnen meer smaak." Proost & Co levert wijnen via de webshop (www.proostenco.nl) en het proeflokaal aan zowel zakelijke als particuliere klanten.

INTERNATIONALE SMAKEN Eigenaresse van Salsa Catering Chantal van Mook reisde en werkte overal ter wereld. Door niet alleen aan te schuiven bij het eten, maar vooral ook mee te koken in de keuken, leerde ze veel over de keukens van Afrika, Zuid-Amerika, Azië en diverse Europese landen. Salsa Catering bestaat in 2017 10 jaar. Chantal: ,,De basis van koken kun je leren op school, maar het echte koken en de cultuur van een land in een gerecht doen terugkomen, dat leer je niet uit een kookboek. Eten heeft overal ter wereld zijn eigen cultuur. Wat echter overal geldt, is dat eten mensen verbindt. Het is een sociale activiteit, waar mensen met elkaar delen. Zelfs in de armste landen nodigen families je uit om samen te eten. Ik deel mijn passie voor goed eten graag met mijn gasten."

Chantals specialiteiten zijn, naast de traditionele Franse en Hollandse keuken, Spaans, Italiaans, Afrikaans, Marokkaans, Thais en Indiaas. Chantal verzorgt de catering voor diners, buffetten, recepties en feesten voor zowel zakelijke opdrachtgevers als particulieren.

JUBILEUM Jakob en Annelies de Haas vieren in 2017 het 25-jarige jubileum van hun Uitspanning de Notenboom. Door de jaren heen maakten ze een sfeervolle locatie van de Notenboom om het leven te vieren. Bijzonder aan De Notenboom is dat vrijwel iedereen er graag weer terugkomt. ,,Mensen voelen zich hier op hun gemak", vertelt Annelies. ,,Ik hoor vaak van gasten dat ze zich meteen thuis voelen in De Notenboom." Annelies is niet alleen creatief waar het de inrichting van haar zaak betreft, ook zet ze moeiteloos een totaalsfeer neer voor feesten en partijen, die niet zou misstaan op menig Pinterestbord.

Vooral de tuin van De Notenboom is een plaatje, met veel groen, verschillende zitjes, mooie bloemen, vuurplaatsen, overkappingen en vintage accessoires. Annelies: ,,Lang voordat het hip werd, verzamelde ik vintage op rommelmarkten en in kringloopwinkels. Die items verwerk ik in de inrichting van De Notenboom en de tuin." Het liefst verzorgt ze totaalconcepten voor haar gasten. ,,Het mooiste compliment dat ik kan krijgen is dat een feest precies zo is als mijn gasten wilden, met nog een schepje daarbovenop. Als een feest boven verwachting was, ben ik tevreden."

TOPAVOND Combineer heerlijk eten uit de internationale keuken met goede, pure wijnen op een van de mooiste plekjes van Beesd en je hebt het recept voor een topavond. Om het 5-, 10- en 25-jarig jubileum van respectievelijk Proost & Co, Salsa Catering en Uitspanning de Notenboom te vieren, kunnen gasten eenmalig genieten van een bijzonder jubileumdiner op 12 augustus. Het diner inclusief wijnarrangement kost 100 euro per persoon. Het aantal plaatsen is beperkt, dus vooraf reserveren is noodzakelijk en kan door een mail te sturen naar info@proostenco.nl.