• Het FruitMasters-terrein was volledig in aardbeiensfeer gebracht.

  FruitMasters
 • Wandelaars keerden huiswaarts met overheerlijke aardbeien in speciale aardbeientassen.

  FruitMasters
 • Wandelaars keerden huiswaarts met overheerlijke aardbeien in speciale aardbeientassen.

  FruitMasters
 • FruitMasters verkocht bijna 23.000 doosjes aardbeien.

  FruitMasters

Bloesemtocht en opening aardbeienseizoen hand in hand

GELDERMALSEN De Rode Kruis Bloesemtocht op zaterdag 22 april stond naast het ondersteunen van het Rode Kruis wederom in het teken van de start van het nieuwe Hollandse aardbeienseizoen. De start- en finishlocatie was volledig in aardbeiensfeer gebracht. De ruim 30.600 wandelaars konden zich na de tocht te goed doen aan verse aardbeien. Aardbeientelers en FruitMasters-medewerkers verkochten bijna 23.000 doosjes Hollandse aardbeien aan de deelnemers om thuis na te genieten.

,,FruitMasters kijkt terug op een succesvolle opening van het nieuwe Hollandse aardbeienseizoen tijdens het 25e jubileumjaar van de Rode Kruis Bloesemtocht. Op ons terrein waren de aardbeien een grote eyecatcher. De wandelaars genoten volop van de verse Hollandse aardbeien. We hebben groots uitgepakt om consumenten te laten weten dat het nieuwe Hollandse aardbeienseizoen weer is geopend en dat de aardbeien weer volop verkrijgbaar zijn in het schap. We hopen dat de wandelaars een mooie dag hebben gehad en de smaak van Hollandse aardbeien te pakken hebben gekregen", zegt Leonard Kampschöer, commercieel directeur van FruitMasters.

RODE KRUIS BLOESEMTOCHT Voor de 25e keer stelde FruitMasters het terrein open als start- en finishlocatie voor de Rode Kruis Bloesemtocht. Deze tocht staat naast het wandelen door prachtige bloesemboomgaarden in het teken van sportiviteit, saamhorigheid en omkijken naar de mensen die aandacht en hulp kunnen gebruiken. De Koninklijke Landmacht 'slaat' bruggen over de Linge en particulieren terreinen worden speciaal voor deze dag opgesteld. Zo komen wandelaars op plaatsen die anders niet voor het publiek toegankelijk zijn.

OVER FRUITMASTERS FruitMasters is een coöperatie van ruim 425 fruittelers die als afzetorganisatie kwaliteitsfruit direct van de Nederlandse telers aan eindafnemers in binnen- en buitenland levert. FruitMasters heeft als doel om door vernieuwing en een goede spreiding in het productenpakket een gezond rendement voor haar leden te realiseren. FruitMasters is een facilitair en logistiek centrum voor koeling, sortering en verpakking van fruit.