• Zicht op de Markt vanaf de zonnewijzer

    Gastvrij Geldermalsen

BLOG Levendig Geldermalsen, in voor- en najaar

GELDERMALSEN De vakantieperiode is aangebroken. Een jaar lang werken we ernaartoe en nu mogen we genieten! Genieten van mooi weer, van fijne vakantiebestemmingen en van leuke activiteiten. We mogen nieuwe energie opdoen. Energie om er de laatste helft van het jaar weer tegenaan te kunnen zodat we met elkaar nog een aantal sprankelende evenementen kunnen organiseren voor de inwoners van ons dorp. Ondernemersvereniging Gastvrij Geldermalsen wenst iedereen een heel fijne vakantie toe!

 

Terugblik op de eerste helft van het jaar
Altijd goed om even terug te blikken, want wat hebben we leuke evenementen gehad in Geldermalsen in het eerste half jaar van 2019! Terugdenkend aan de Koningsdagmarkt, de Bloesemtocht en 'Go Wheels', zijn we ontzettend trots op de ondernemers en inwoners van ons dorp. Het moederdagevent in het bijzonder, was niet mogelijk geweest zonder de ondernemers van Geldermalsen. Het evenement was een groot succes. Kinderen konden voor hun moeders knutselen, een bosje bloemen bij elkaar sparen en er kon kans gemaakt worden op een fantastisch high tea arrangement. Wat zullen er een hoop moeders een topdag hebben gehad!

Bloesem
Als je uit de omgeving van Geldermalsen komt dan ben je ermee opgegroeid. Misschien sta je er niet eens meer ieder jaar bij stil, maar kan het je zeker niet ontgaan: de bloesem. Prachtige boomgaarden die in bloei staan leveren elk jaar weer prachtige plaatjes op. In het voorjaar verandert Geldermalsen in een ware bloemenzee. Wist je dat de boomgaarden eind mei van dit jaar nog werden bezocht door de koning en koningin? 

EVENEMENTEN IN HET NAJAAREvenementen in het najaar]
Ook in het najaar is er genoeg te beleven in Geldermalsen. Er staan weer diverse evenementen en mooie initiatieven op de agenda. En die willen we natuurlijk al graag met jullie delen:

14 september: herfstbraderie
Leuke activiteiten, heerlijke versnaperingen en veel kraampjes: op de herfstbraderie van Geldermalsen is altijd genoeg te beleven. Een drukbezocht evenement dat gek genoeg altijd samenvalt met een nazomerzonnetje!

5 oktober: najaarsevent
Op 5 oktober vindt het najaarsevent plaats, waar veel ondernemers en bedrijven uit Geldermalsen aan meedoen. Het event wordt gezellig midden in het centrum georganiseerd, zodat je zowel van het dorp, als van de festiviteiten kunt genieten. Er is veel outlet, kraampjes, leuke activiteiten voor jong en oud en natuurlijk een overvloed aan lekkere hapjes en drankjes. Voor een gezellig achtergrondmuziekje wordt natuurlijk ook gezorgd.

25 oktober: Halloween
Halloween, overgevlogen vanuit de VS is een steeds meer gewaardeerd evenement door jong en oud. Sommigen zouden het zelfs een heuse feestdag willen noemen. Een dag dat je je mag opdoffen als spook, heks of zombie en waarop gezinnen met elkaar aan de slag gaan om hun huis tot waar spookhuis om te toveren. In 2018 werd de eerste editie van Halloween in Geldermalsen georganiseerd en vanwege het grote succes, volgt op 25 oktober editie nr. 2. De spooktocht loopt door het centrum van Geldermalsen, langs alle winkels.