• Sharon de Smidt - axel dauzenroth - gerrit kolsteren - jolanda kolsteren

    Mandy van Dien
  • Mandy van Dien
  • Mandy van Dien

Cosmeticabedrijf haalt €10.876,77 op voor Stichting Semmy

WAARDENBURG Dat Tijn Kolsteren, die afgelopen jaar heel Nederland op zijn kop zette met zijn nagellakacties, veel heeft losgemaakt in Nederland werd ook maandag 6 november weer duidelijk. Cosmeticabedrijf Alcina, waarvan het Nederlandse kantoor zich bevind in Waardenburg, overhandigde de ouders van Tijn, Gerrit en Jolanda Kolsteren, een cheque ten behoeve van Stichting Semmy met daarop een bedrag van maar liefst €10.876,77

Stichting Semmy maakt zich sterk voor kinderen met hersenstamkanker, de ziekte die ook Tijn trof. Met een overlevingspercentage van 0% is er nog veel onderzoek nodig om kinderen met deze aandoening een kans te geven. Na de 3FM actie waarbij Tijn belangeloos nagels lakte voor het rode kruis, maakte hij later furore met zijn eigen nagellak "LAK. Door Tijn", waarbij de opbrengsten voor Stichting Semmy waren voor de aanschaf van een robot die kinderen met hersenstamkanker een toekomst moet geven. Op 7 juli, de slotdag van de actie "LAK. Door Tijn" is Tijn overleden op 6-jarige leeftijd.

Het is echter niet bij deze actie gestopt. Door heel Nederland zet men zich nog steeds in om geld te verwerven voor Stichting Semmy. Zo heeft cosmeticabedrijf Alcina een eigen actie bedacht. In 133 kapsalons en schoonheidssalons verkochte zij een handcrème waarvan een deel van de opbrengst voor Stichting Semmy was. Zo wisten zij een mooi bedrag op te halen in Nederland. Met daarbij de bedragen uit de spaarpotten die op toonbanken stonden, wisten zij ruim €10.000 op te halen. Een bedrag waarvoor de ouders van Tijn graag afreisde naar Waardenburg.

Directeur Axel Dauzenroth overhandigde de cheque aan de trotse ouders, die nog altijd met gekleurde nagels door het leven gaan. Dit jaar wordt er ter nagedachtenis van Tijn een actie opgezet tijdens Serious Request, maar de inhoud blijft nog even een verrassing.

Lees meer over de actie van Alcina Cosmetic Nederland B.V. in de papieren editie van 9 november.