• Landgoedfair

Culinair genieten op Landgoedfair

BEESD Van 16 t/m 20 augustus vindt op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt de 23ste editie van de Landgoedfair plaats. Nieuw dit jaar is het foodfestival 'Samen genieten' waar bezoekers op diverse terrasjes kunnen genieten van huisgemaakte, biologische en verse producten van verschillende ondernemers.

door Willemieke Steen

@WillemiekeSteen

De organisatie van de Landgoedfair is dit jaar voor het eerst in handen van Elin van Beem (23). Sinds 2014 organiseert Elin de modeshows op de Landgoedfair. Vanaf dit jaar neemt zij de volledige organisatie van de Landgoedfair en de Kerstfair over van collega Rosaline Niemeijer-Kleppe. ,,In de eerste jaren heb ik mij tijdens de fair vooral bezig gehouden met de organisatie van de modeshows en buiten de fair met het organiseren van bruiloften en partijen. Nu Rosaline met zwangerschapsverlof is en daarna wat minder gaat werken, komt de organisatie van de Landgoedfair en de Kerstfair bij mij te liggen. Erg leuk, want het organiseren ligt mij wel", vertelt Elin.

POP-UP RESTAURANT Ongeveer 190 standhouders bieden op de Landgoedfair kleding, sieraden en accessoires, (tuin)meubelen, antiek, brocante en tuinartikelen aan. Daarnaast worden er diverse workshops gegeven zoals een workshop karnemelk maken en een workshop wijn maken. Elin: ,,We proberen de bezoekers elk jaar een bijzonder en vernieuwend aanbod te bieden. Dit jaar hebben we voor het eerst een foodfestival en een landgoedcafé. Het landgoedcafé is een soort pop-up restaurantje van de Landgoedwinkel. In het landgoedcafé kunnen bezoekers producten van het landgoed proeven, terwijl ze zicht hebben op de ring waar diverse activiteiten plaatsvinden." Vallen de geproefde producten in de smaak, dan kun je ze direct aanschaffen in de Landgoedwinkel die ook op het fairterrein te vinden is.

Net als voorgaande jaren worden er ook dit jaar diverse kinderactviteiten georganiseerd en is er een speciale mannenweide. Tevens wordt er op vrijdag 18 augustus een Seasons appeltaartenwedstrijd gehouden en op zondag 20 augustus een Big Green Egg barbecue challenge. Opgeven voor de wedstrijden kan via de website. Kaarten voor de Landgoedfair zijn te bestellen via de website en kosten in de voorverkoop € 12,50 en aan de deur € 15,-.

www.marienwaerdt.nl/landgoedfair