• Bandagist Maurice Hensens van Hensens Hulpmiddelen.

    Hensens Hulpmiddelen

Dé specialist in elastische kousen

GORINCHEM Bent u verwezen voor therapeutische elastische kousen? Hensens Hulpmiddelen is dé specialist die u zoekt. Bij Hensens Hulpmiddelen staan snelheid, kwaliteit én een goed gesprek hoog in het vaandel. Zo hoeft u nooit lang te wachten en weet u zeker dat u direct wordt voorzien van de juiste kousen.

door Tim Hartman

Hensens Hulpmiddelen is de enige specialist in de regio die als hoofdactiviteit kousen aanmeet en daarmee een goede kwaliteit garandeert. Van Gorinchem tot aan Tiel en van Geldermalsen tot aan de Hoeksche Waard. Eigenaar Maurice Hensens heeft als bandagist de juiste opleiding en nascholing genoten waarmee hij al patiënten in 120 verschillende plaatsen van het juiste advies én de juiste materialen kan voorzien. ,,Er zijn ook praktijken, bijvoorbeeld huid- en fysiotherapeuten, die ook kousen leveren, maar die doen dat misschien eens per week. Ik doe het bij wijze van zestig keer in een week. Wel na verwijzing van een arts of specialist."

ERKENNING Niet voor niets heeft het bedrijf een SEMH-erkenning, een erkenning die wordt toegekend aan bedrijven die hoogwaardig kwaliteitswerk leveren. Wat dat in de praktijk inhoudt? ,,Dat onze ruimtes in orde zijn, dat we snel en kwalitatief goede kousen leveren die passen bij het probleem. En dat houden we op peil, want de erkenning kan ook vervallen."

Hensens stelt dat bij elk ziektebeeld een bijpassende kous hoort en met zijn opleiding weet hij bij elk probleem de juiste kous te leveren. ,,Er zijn vele merken met allemaal zeven of acht soorten. Stijfheid, drukklasse, maten: daar moet je verstand van hebben."

Hensens Hulpmiddelen is in 2003 voortgevloeid uit Fysiotherapie Hensens, dat in Leerdam gevestigd is. De moeder van Maurice, fysiotherapeut Els Hensens, hoorde binnen haar praktijk veel klachten van mensen met een arm- of beenkous. ,,Om de juiste antwoorden te kunnen geven, volgde ze een opleiding waarna Hensens Hulpmiddelen is gestart. En nog steeds is er veel vraag. ,,Verwijzers weten ons feilloos te vinden en geven ons het vertrouwen." Niet voor niets opent Hensens Hulpmiddelen deze zomer een compleet vernieuwde zorgwinkel in Oostvoorne. Na acht jaar is de 'oude' uit zijn jasje gegroeid.

BEJEGENING Hensens levert bovendien gratis hulp aan huis. ,,Ik kan de volgende dag al op de stoep staan om kousen thuis aan te meten." Niet alleen voorziet Hensens in het juiste materiaal, ook bejegening staat hoog in het vaandel. ,,Een persoonlijke benadering vinden wij belangrijk. Een luisterend oor, de tijd nemen en een goed gesprek; daar maken we het verschil. Snelheid en kwaliteit is bij ons geen discussiepunt."

Er wordt immers louter gewerkt met A-merken, waarmee het juiste product snel geleverd kan worden. ,,We hebben de kennis in huis om meteen kwaliteit te leveren en het klachtenpercentage is bij ons zeer laag. Als er toch klachten zijn, zijn er korte lijntjes waarmee we de klacht zo goed en snel mogelijk wordt behandeld. Ik ben niet gekoppeld aan een grote praktijk waardoor ik zelf snel keuzes kan maken."

a[ 0181-480711 of 0345-614745.