• Liesbeth Kaldenberg

De 25ste Landgoedfair op Heerlijkheid Mariënwaerdt: Kom genieten en feest mee!

BEESD Van 21 tot en met 25 augustus houdt Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt de jaarlijkse Landgoedfair. Dit jaar wordt er groots uitgepakt; de 25ste editie belooft een waar feest te worden. De bijzondere entreeprijs van €7,50 is alvast een cadeautje.

Zoals ieder jaar kan het publiek uitgebreid winkelen bij de verschillende stands; ook de standhouders pakken dit jaar extra uit met hun producten en speciale aanbiedingen. Ook dit jaar zijn er meerdere stands, terrassen en foodtrucks waar men kunt genieten van heerlijk eten en drinken.

Daarnaast kunnen de aanwezigen - lekker vanaf een terras of aan de ring - kijken naar en meedoen met demonstraties, workshops, wedstrijden en diverse feestelijke activiteiten. Alle staan in het teken van het échte buitenleven. Zo kan er worden genoten van:

  • de Seasons bak actie,
  • de Land Rover lodge, een spannend parcours óver de lodge met 4x4 Landrovers,
  • op zaterdagavond een feestelijk optreden door een lokale artiest (wie blijft nog even een verrassing),
  • voor de kids een kleine kinderboerderij,
  • op zaterdag nét buiten het fairterrein de Dairy Fair.

Iedere dag is er ook een modeshow, waarin kleding en accessoires worden geshowd van de deelnemende standhouders.

Ter ere van deze jubileumfair wordt het nieuwe Mariënwaerdt kookboek "De Landgoedkeuken" gelanceerd op woensdag 21 augustus. En na de lancering is het kookboek te koop.

De toeschouwers kunnen kiezen voor één (of meerdere) feestelijke workshops, zowel op food- als op creatief gebied. Bijvoorbeeld de workshop wijn maken. Diederik Beker van het Betuws Wijndomein neemt men mee de wondere wereld van sappen, gisten, sulfiet, suikers, blauwloog en zuren. De aanwezigen nemen zelf de vinificatie van de fles zomerwijn te verzorgen en aan het einde van de middag gaat men naar huis mét een fles witte of rode wijn in wording.

Ook is er een workshop karnemelk en boter maken. Den Eelder Zuivelboerderij leert de deelnemers hoe ze traditioneel moeten karnen. Het resultaat is meteen te proeven. Deze workshops worden doorlopend gegeven en zijn gratis.

Ook een workshop 'eucalyptus krans maken' door Aria Groendecoratie behoort tot de mogelijkheden. De krans wordt gemaakt van eucalyptus en afgewerkt met kanten lintjes.

MUZIEK Bij een feestje hoort feestelijke muziek. Dit jaar verzorgd door De Nijlpaarden, de Oranjeman, de party saxofonist, en 'Oscar draait plaatjes'. De bezoeker komt ze op het terrein regelmatig tegen.

DEMONSTRATIES In elk geval zijn de demonstraties weer van de partij, zoals: de Hoofdstadaanspanning, de Belgische trekpaarden van Stal Nieuwveer, schapen drijven met Australian Kelpies, en de Valk Roofvogels; Jachtvereniging Soestdijk geeft een mooie demo op zondagmiddag. Nieuw dit jaar is een demo zandtekenen voor de kids.

De Landgoedfair op Heerlijkheid Mariënwaerdt heeft sowieso alle ingrediënten voor succes in zich. En met deze feestelijkheden belooft het een prachtige 25ste editie te worden.

De landgoedfair is geopend van 10.00 – 18.00 uur en zaterdag tot 21.30 uur, entree: € 7,50,-, kinderen t/m 12 jaar gratis, avondkaart (van 17.00 tot 21.30) voor maar € 5,00.

Info: www.marienwaerdt.nl of www.landgoedfair.nl