De J.C. van Kessel Groep breidt uit met AVK Houtbouw

GELDERMALSEN Na maanden van voorbereidingen en vele uurtjes hard werken introduceert de J.C. van Kessel Groep haar jongste telg. Het nieuwe bedrijf heet AVK Houtbouw.

Alhoewel de naam voor zich spreekt, geeft directeur Adrie van Kessel een toelichting op de activiteiten: ,,AVK Houtbouw realiseert maatwerk huisvesting met een houten draagstructuur. Wij begeleiden particulieren en bedrijven van A tot Z. Vanaf het maken van een ontwerp, het technisch uitwerken van het gebouw, het aanvragen van de vergunningen en uiteraard de bouw zelf."

Voordelen van houtbouw zijn er meer dan genoeg. ,,In eerste plaats vrijheid in architectuur," laat Adrie weten. "Daarnaast is het licht van gewicht en geeft hout een gezond en behaaglijk binnenklimaat. Dat het een unieke sfeer en beleving heeft spreekt voor zich."

,,Een ander voordeel van houtbouw is dat de bouwtijd veel korter is," vult sales manager Ursula Henderson aan. Dankzij het bouwen met massief houten platen komt de ruwbouwconstructie, na een gedegen voorbereiding, binnen één à twee dagen tot stand. Ook de rest van de bouw gaat veel sneller. Op deze manier bespaart men extra kosten, zoals dubbele bouwrente, lagere dubbele lasten en minder bouwplaatskosten. Qua type gebouwen moet je denken aan woningen, kantoren, recreatieverblijven en (zorg)landgoederen."

AVK Houtbouw is het achtste bedrijf dat valt onder de bekende J.C. van Kessel Groep uit Geldermalsen. Directeur Adrie vindt het een logische stap. ,,Je moet je blijven onderscheiden in de markt en toegevoegde waarde bieden. De toenemende vraag naar bouwen met een ecologische footprint en duurzaamheid heeft geleid tot deze stap. Hout is een bijzondere bouwstof. De life-cycle-balans is uitstekend, het heeft een comfortabel en sfeervolle uitstraling en met de economische en ecologische voordelen is het vooruitstrevend. Als duurzame onderneming zijn wij ons bewust van die verantwoording en dragen daar actief aan bij."

AVK Houtbouw zal zelfstandig opereren naast het bestaande allround Bouwbedrijf J.C. van Kessel.

Bij een nieuw bedrijf hoort ook een nieuwe, moderne website. Deze is te bekijken via www.avkhoutbouw.nl. Vanzelfsprekend is de website volledig responsive. Dat wil zeggen dat deze geoptimaliseerd is voor pc's, tablets en smartphones.