• PETERTROMPETTER
  • PETERTROMPETTER
  • PETERTROMPETTER

Dertig jaar De os en het paard

DEIL Eind september zal restaurant De Os en het Paard in Deil haar 30-jarige bestaan vieren. Wouter en Anneliek Klein zijn de tweede generatie die in dit prachtige pand hun horecabedrijf voeren.

Wouter: ,,Ons pand draagt de naam Frissestein en dateert uit 1880. De familie Verstegen heeft er altijd gewoond. Van 1929 tot 1978 is het pand in gebruik geweest als gemeentehuis van Deil. Per 1 januari 1978 gingen Deil, net als Beesd en Buurmalsen op in de nieuwe gemeente Geldermalsen. "Frissestein" bleef vanaf die datum tot de bouw van het nieuwe gemeentehuis in Geldermalsen in 1985, in gebruik als een dependance." 

,,Mijn ouders, Kees en Lyda Klein hebben het pand in 1985 gekocht en omgebouwd tot een restaurant, een klein hotel en een aantal vergaderruimtes. Daarbij zijn de karakteristieke elementen van het pand prachtig bewaard gebleven."

,,Vaak horen we opmerkingen over de bijzondere naam van ons bedrijf. Die is gebaseerd op het wapen van de voormalige gemeente Deil. Dit wapen is verleend op 23 september 1818. Het vermoeden bestaat dat voor de oorsprong van het wapen aansluiting gezocht moet worden bij een stuk familiegeschiedenis. Gedurende de 18e en 19e eeuw speelden in Deil de families van Everdingen en Verstegen een overheersende rol. De eerste familie voerde een os in haar wapen en de familie Verstegen een paard. Het wapen is ook nog nadrukkelijk aanwezig op de gevel van ons pand."

,,Wij vieren dit jubileum samen met onze gasten met twee acties. In de maand september serveren we een viergangen jubileum-verrassingsmenu en verder krijgt iedereen die in september of oktober een feest bij ons boekt gratis taart."