Drieduizend woningen krijgen zonnepanelen

NEERIJNEN Woonstichting De Kernen gaat op 3.000 huurwoningen zonnepanelen plaatsen vanaf dit voorjaar tot en met 2018. Betaalbaar wonen door middel van energiezuinige woningen, is de hoogste prioriteit bij de woonstichting. Afspraak is afspraak; voor 2020 hebben huurwoningen van De Kernen gemiddeld energielabel B of hoger.

De Kernen is al geruime tijd bezig haar woningen te isoleren en hierop zonnepanelen te plaatsen. Er zijn al op 420 woningen zonnepanelen gelegd. De Gelderse woningcorporatie wil de landelijke afspraak nakomen om de huurwoningvoorraad op gemiddeld energielabel B uit te laten komen. Dit doel bereikt ze al in 2018.

Met investeringen in duurzaamheid en energiebesparing wil De Kernen de woonlasten van haar huurders zoveel mogelijk beperken, hun wooncomfort verbeteren en bijdragen aan een beter milieu. Daarbij komt dat woningen die relatief weinig energie verbruiken meer waard zijn. De verwachting is dat negen zonnepanelen ongeveer 22 tot 30 euro per maand aan besparing op de elektriciteitsrekening op gaan leveren.