• Directievoorzitter Hans van Zuijdam praat de leden bij over de strategie van de Bank; Bankieren voor de Betuwe en Banking for Food.

    Rabobank West Betuwe
  • Jacqueline van Rooij van Bij Bewustzijn in de Betuwe ontving uit handen van directievoorzitter Hans van Zuijdam een cheque ter waarde van € 1000,- ter ondersteuning van hun project

    Mike Blom
  • Gastspreker historicus Hans Goedkoop nam de aanwezigen mee in de geschiedenis van het bankwezen en het ontstaan van de Rabobank.

    Rabobank West Betuwe

Drukbezochte Rabo-ledenontmoetingsavond met gastspreker Hans Goedkoop

TIEL Rabobank West Betuwe hield 21 november haar jaarlijkse ledenontmoetingsavond. Een avond waar leden worden geïnformeerd over de ontwikkelingen van de bank en haar maatschappelijke rol. Ruim 400 leden waren naar de Agnietenhof in Tiel gekomen, waar directievoorzitter Hans van Zuijdam hen bijpraatte over de strategie; Bankieren voor de Betuwe en Banking for Food. Tevens werden zeven leden van de ledenraad herkozen voor een periode van vier jaar.

Gastspreker was historicus Hans Goedkoop, onder meer bekend als tv-presentator van 'Andere Tijden' en 'De Gouden Eeuw'. Hij nam de aanwezigen mee in de geschiedenis van het bankwezen en het ontstaan van de Rabobank. ,,Burgers die het initiatief namen om de gemeenschap te verbeteren, zonder het individualistische voorop te stellen. Initiatief van onderaf is iets typisch Nederlands", aldus Goedkoop. ,,Rabobank werd door velen gezien als trage rigide bank, maar bleek tijdens de financiële crisis toch financieel erg sterk."

LOKALE INITIATIEVEN Initiatiefnemers van zeven, door Rabobank West Betuwe, ondersteunde maatschappelijke projecten waren in de Agnietenhof aanwezig om de leden te laten zien, hoe zij denken dat de wereld een klein beetje beter kan worden. Het Toon Hermans Huis Tiel, De Fruitmotor, Platteland Rivierenland, Praktijklab ROC Rivor, Digi-Taalhuis Geldermalsen, Bij Bewustzijn in de Betuwe en Ondernemingsvereniging Gastvrij Geldermalsen presenteerden hun initiatieven. Op de avond zelf konden de leden stemmen op de projecten die zij het meest belangrijk vonden. Bij Bewust Betuwe kreeg de meeste stemmen en ontving uit handen van Hans van Zuijdam een cheque ter waarde van € 1000,- ter ondersteuning van hun project.