• Bestuurslid Werkzaak, Kees Zondag, verricht de eerste sloophandeling aan de Poppenbouwing in Geldermalsen.

  • Samen met Wim de Jong, directeur van het aannemersbedrijf Burgland Bouw, onthullen de bestuursleden Collin Stolwijk en Kees Zondag het officiële bord.

Eerste sloopwerkzaamheden Werkzaak-vestiging Poppenbouwing gestart

Werkzaak Rivierenland is gestart met de eerste sloopwerkzaamheden van de Werkzaak-vestiging aan de Poppenbouwing 18 in Geldermalsen. Het dagelijks bestuur van Werkzaak, wethouder Collin Stolwijk en wethouder Kees Zondag, en de directeur van het aannemersbedrijf Burgland Bouw, Wim de Jong, hebben donderdag de eerste symbolische sloophandeling verricht.

Werkzaak heeft de renovatie- en nieuwbouwwerkzaamheden uitbesteed aan een aannemersbedrijf uit de regio: Burgland Bouw uit Dodewaard. De productiehallen ondergaan een grondige renovatie en het kantoor- en horecadeel wordt volledig nieuw gebouwd. Het oud-LANDER-gebouw, krijgt hiermee de uitstraling en de voorzieningen die passen bij de strategie en de profilering van Werkzaak. Midden in de samenleving, transparant, verbindend en ook zakelijk met sfeer. En bovenal passend bij haar maatschappelijke opdracht: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bemiddelen naar passend werk bij werkgevers. De ontwikkeling van talent staat daarbij voorop. Het horecagedeelte van de Poppenbouwing staat straks bijvoorbeeld helemaal in het teken van leren en (uiteindelijk doorstromen naar extern) werken.

CONTINUÏTEIT PRODUCTIE Om de continuïteit van de productie te waarborgen en om de medewerkers een gezonde werkplek te kunnen blijven bieden, is de productie- en kantooromgeving van de Poppenbouwing in augustus tijdelijk verhuisd naar de Schimminck 13 in Zaltbommel.

Het vernieuwde pand op de Poppenbouwing wordt in mei 2017 opgeleverd en in juni 2017 geopend.