Fruitmasters opent feestelijk het nieuwe Hollandse aardbeienseizoen

GELDERMALSEN De Rode Kruis Bloesemtocht op zaterdag 16 april stond naast het ondersteunen van het Rode Kruis dit jaar in het teken van de start van het nieuwe Hollandse aardbeienseizoen. De start- en finishlocatie was volledig in aardbeiensfeer gebracht. De 28.040 wandelaars konden zich na de tocht te goed doen aan verse aardbeien. Daarnaast inspireerde foodblogger Francesca de wandelaars met heerlijke aardbeiengerechtjes. Aardbeientelers verkochten 20.000 doosjes Hollandse aardbeien aan de deelnemers om thuis na te genieten.

,,Fruitmasters kijkt terug op een succesvolle opening van het nieuwe Hollandse aardbeienseizoen tijdens de 24e editie van de Rode Kruis Bloesemtocht. Op ons terrein waren de aardbeien een grote eye-catcher. De deelnemers genoten volop van de verse Hollandse aardbeien. Bovendien zorgde foodblogger Francesca voor veel inspiratie. Ze had verschillende recepten uitgewerkt, die deelnemers enthousiast proefde. We hebben groots uitgepakt om consumenten te laten weten dat het nieuwe Hollandse aardbeienseizoen weer is geopend en dat de aardbeien weer volop verkrijgbaar zijn in het schap. We hopen dat de wandelaars een mooie dag hebben gehad en de smaak van Hollandse aardbeien te pakken hebben gekregen", zegt Leonard Kampschöer, commercieel directeur van Fruitmasters.

Voor de 24e keer stelde Fruitmasters het terrein open als start- en finishlocatie voor de Rode Kruis Bloesemtocht. Deze tocht staat naast het wandelen door prachtige bloesemboomgaarden in het teken van sportiviteit, saamhorigheid en omkijken naar de mensen die aandacht en hulp kunnen gebruiken. De Koninklijke Landmacht 'slaat' bruggen over de Linge en particulieren terreinen worden speciaal voor deze dag opgesteld. Zo komen wandelaars op plaatsen die anders niet voor het publiek toegankelijk zijn.