• Fysiotherapeut Eline Schipper neemt ruim tijd voor iedere patiënt.

    Neeltje van Triest

Fysiotherapie Schipper in Beesd

Advertorial

Succesvolle entree voor Eline Schipper

BEESD Fysiotherapeut Eline Schipper is sinds 1 juli werkzaam in haar eigen praktijk aan de Industrieweg 24c in Beesd. Ze is in 2014 afgestudeerd als fysiotherapeut en heeft in diverse praktijken in de regio gewerkt en waargenomen. Nog geen half jaar geleden was het voor haar de tijd om zelfstandig verder te gaan. Dat bleek een succesvolle zet te zijn.

Eline vertelt dat ze direct na de start in het zorgvuldig nieuw ingerichte pand direct al veel 'aanloop' kreeg.

Eline: ,,Tot op heden draai ik de praktijk alleen. Daarnaast werk ik uitsluitend één op één, wat betekend dat iedereen die hier binnenkomt alle privacy heeft. Plaatsnemen op de behandeltafel, oefenen met de materialen of de apparaten die hier staan. Overal ben ik zelf bij. Het is de manier van werken die mij het best bevalt.''

Fysiotherapie Schipper is aangesloten bij nagenoeg alle ziektekostenverzekeraars. Naast de 'reguliere' fysiotherapie is Eline gespecialiseerd in dry needling, zwangere vrouwen weten haar meer en meer te vinden en ze benadrukt dat ze alles in huis heeft om ook ms-patiënten adequaat te kunnen behandelen.

Eline: ,,Vrouwen blijven soms zelfs na een bevalling heel lang met bekkenproblemen worstelen. Ze denken vaak dat het er gewoon bij hoort. Vrouwen met alle zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten kunnen in alle privacy bij mij terecht. Vaak is er snel iets aan te doen.''

Ze vertelt dat ze voor iedere patiënt ruim de tijd wil nemen. Soms is het nodig om even wat langer door te gaan en die ruimte calculeert ze in. Indien noodzakelijk komt ze ook aan huis. Bij mensen die kort geleden uit het ziekenhuis zijn ontslagen (denk aan een nieuwe heup of knie) of ouderen die niet in staat zijn om naar de praktijk te komen.

Patiënten met bijvoorbeeld heup of knieartrose krijgen tegenwoordig twaalf behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. De patiënt dient wel een verwijzing van de specialist te overleggen.

Eline: ,,Mijn sterke punt? Dat ik één op één met de mensen bezig ben. Dat men kan trainen of revalideren zonder dat iemand anders dat ziet. Het is hier geen fysiofabriek, maar een kleinschalige fysiopraktijk. Ook cliënten in een rolstoel zijn welkom. We hebben daar met de bouw volop rekening mee gehouden. Brede deuren, geen drempel en voldoende ruimte om te bewegen. Zelfs het toilet is op maat gemaakt.''

EIGEN PRAKTIJK Eline wist al heel lang dat ze fysiotherapeut wilde worden. Ze doorliep haar opleiding met glans en na het behalen van haar diploma heeft ze in verschillende praktijken waargenomen en gewerkt. Uiteindelijk is het idee van een eigen praktijk geboren en dit jaar gerealiseerd. Dat resulteerde in het huidige Fysiotherapie Schipper. Binnenkort is Eline niet meer het enige gezicht bij Fysiotherapie Schipper. In verband met toenemende drukte is er ruimte ontstaan voor een tweede fysiotherapeut. Hier staat op dit moment een vacature voor open.

a[ Fysiotherapie Eline, Industrieweg 24c, Beesd. Telefoon 0345-204052 of www.fysiotherapieschipper.nl.