• W.Brian Muntz
  • Pascal van Meerten

Gardenista, groenevenement bij kasteel Ophemert

OPHEMERT Van 15 tot en met 19 mei 2019 wordt het Kasteel Ophemert de plek waar je alles kunt vinden omtrent groen en groenbeleving. Gardenista is een tuinbeurs. Een tuinevenement. Maar tegelijk ook veel meer dan dat. Het is een bijzondere samensmelting van de groene wereld met educatie, amusement en eerlijk eten uit eigen tuin. Naast showtuinen, groenexperts, lezingen, bloemschikkunst en amusement is het een plek waar je inspiratie kunt opdoen voor je eigen tuin en advies kunt inwinnen over een eigen tuinontwerp of tuinvraag.

Wat is er allemaal al bekend? Karin Bloemen komt zingen. Maar ook Sarah Dikker is gestrikt voor Gardenista met een groene selfiewand. Mirko van Ingen en Modeste Herwig geven lezingen, er komt een Tuinkamer met heerlijk eten en drinken. En Roxanne van Schellen, Marcel van der Haar en Dini Holtrop zullen als als demonstrateurs bloemschikken. 

Instagram-vlogger Helena van Moestuinmonoloog, heeft al een kijkje mogen nemen op het terrein van Gardenista. Wat gaat er allemaal gebeuren, hoe ziet het landgoed Ophemert er nu uit in de voorbereiding. Bekijk haar filmpje met een klik op deze link.

GROEN MOET JE DOEN! Onder de naam 'Groen moet je doen' hebben Carola Leertouwer en Ward Warmoeskerken een kleurrijk educatief programma ontwikkeld. Carola leert kinderen interactief kennis maken met de verschillende aspecten van de natuur. Ward trekt met een stoet bonte figuren over het terrein. En dit is maar één van de kinderactiviteiten. Ze hoeven zich niet te vervelen.