• Menno Spiekerman

Geslaagde 'Jij-top-secretaressedag'

GELDERMALSEN De tweede 'Jij-top-secretaressedag', die plaatsvond op donderdag 3 november bij hotel/restaurant De Os & Het Paard in Deil was evenals zijn voorganger op 12 november 2015 een groot succes. Het evenement werd ook dit jaar georganiseerd door Gerardus Evenement Planner.

Na een korte introductie van de eigenaar van Gerardus Evenement Planner opende Vera Bot, hoofdredacteur van Management Support Magazine, deze dag met het thema 'Verbinding'. Hierna volgde een presentatie van Simone Parmentier van SPSuPPort over 'Van tranendal tot euforie; de kansen en valkuilen voor een freelance ondersteuner'.

Vervolgens was er een discussie tussen de deelnemers aan dit evenement en een aantal gasten over twee onderwerpen, namelijk 'Waar voldoet een goede secretaresse aan' en 'Een goed ondersteunend team is schaars'. De gastsprekers tijdens deze pittige discussie waren: Dennis van Ravenswaaij (oprichter en directeur van Norgey BV), Marjolein van der Linden (directeur - Office Heroes), Janine Maas, oud-vicevoorzitter van Nederlandse Vereniging van Directie- en Managementondersteuners (voorheen Nederlandse Vereniging van Directiesecretaressen) en Anthony Lennarts (persoonlijk assistent directeur marketing - Nationale Nederlanden). Laatstgenoemde was één van de vier mannelijke 'ontzorgers' die voor de editie van management support magazine november 2015 geïnterviewd werden.

Na het bijkomen van deze pittige discussie volgden drie workshops verdeeld over twee rondes. Tussendoor werd er een culinaire lunch verzorgd door chef-kok Wouter Klein, eigenaar van De Os & Het Paard. De workshops die plaatsvonden waren 'Wil jij weten wie je bent als secretaresse en waarin jij je onderscheidt', 'Nederlandse Taal' en 'Effectief samenwerken'. Rond 15.00-15.30 uur ging iedereen met een goed gevulde goodiebag naar huis.