• Pim Geerts / www.beeldopbouw.com

Grote belangstelling voor collectieve inkoop zonnepanelen

GELDERMALSEN In november vonden er in de gemeente Geldermalsen en Neerijnen verschillende informatiebijeenkomsten plaats voor collectieve inkoop van zonepanelen. De belangstelling van inwoners van de gemeenten Geldermalsen en Neerijnen was groot. Het collectief inkopen van zonnepanelen is een initiatief van beide gemeenten in samenwerking met Energiecoöperatie 11duurzaam en Het Nieuwe Wonen Rivierenland.

Voor Stefan van Tongeren, projectleider van Het Nieuwe Wonen Rivierenland, was de hoge opkomst geen verrassing: ,,We komen in de praktijk zoveel mensen tegen die wel weten dat ze zonnepanelen willen hebben, maar vaak opzien tegen de rompslomp die bij de aanschaf komt kijken."

Het aanschaffen van zonnepanelen vergt niet alleen technische kennis over de panelen zelf, maar ook zaken als de ligging en de staat van het dak. Van Tongeren: ,,Het Nieuwe Wonen Rivierenland doet als het ware het voorwerk voor de inwoner. De oriëntatie van de mogelijkheden van een huis doen wij. De gedetailleerde opname wordt vervolgens door één van de door ons geselecteerde leveranciers gedaan. Dit zijn leveranciers die hier uit de regio komen en waarvan wij weten dat ze goed werk leveren: ze voldoen aan onze eisen voor kwaliteit, service, garantie en leveren voor een scherpe prijs."

Niels van de Wetering is beleidsambtenaar milieu bij de gemeente Neerijnen: ,,Op deze manier ontzorgen we huiseigenaren door ze te begeleiden bij de aanschaf. Bovendien is het goedkoper om collectief de zonnepanelen in te kopen. We hopen dat onze inwoners zo eerder de stap nemen om de panelen aan te schaffen."

Rolf van Os, beleidsambtenaar duurzaamheid in Geldermalsen is ook blij met de grote belangstelling: ,,Het doel 'West Betuwe energieneutraal in 2030' vergt ook inspanning van de woningeigenaren zelf. Daar waar we kunnen, helpen we. Het organiseren van zo´n collectieve inkoop is daar een goed voorbeeld van."

De informatieavonden hebben inmiddels plaatsgevonden. Interesse kan men nog steeds kenbaar maken door contact op te nemen met Het Nieuwe Wonen Rivierenland via info@hetnieuwewonenrivierenland.nl of telefoonnummer 0418-760157.