• Aico en Kirsten de Jong

    Mandy van Diën
  • Mandy van Diën
  • Aico en Kirsten de Jong

    Mandy van Diën
  • Mandy van Diën
  • Aico en Kirsten de Jong

    Mandy van Diën

Haaftense kaasboerderij finalist 'Pimp my farmshop'

HAAFTEN Kaasboerderij De Buitenhoeve is pas afgelopen mei geopend, maar sleept nu al grote prijzen in de wacht. Na onlangs zilver en brons te hebben gewonnen voor enkele van hun ambachtelijke producten, maken zij nu kans op de hoofdprijs van de Pimp My Farmshop-competitie, waarvan de winnaar 16 oktober landelijk bekendgemaakt wordt. Mocht de boerderijwinkel van Aico en Kirsten de Jong als winnaar uit de bus komen, dan winnen zij een restyling van hun winkel.

door Mandy van Diën

De wedstrijd is gekoppeld aan de campange "Over de vloer bij de boer" van lifestyle platform Food Inspiration. Deze campagne wil consumenten bewuster maken van de mooie producten die op ambachtelijke wijze in de regio geproduceerd worden. Tevens willen zij de boerderijwinkels stimuleren meer bekendheid te krijgen. Samen met de winnaar gaat Food Inspiration inventariseren hoe de prijs kan worden gerealiseerd, waarna er op zoek wordt gegaan naar partners en investeerders.

Aico en Kirsten zouden hun winkel graag uitbreiden, aangezien de beschikbare ruimte nu vrij klein is. Na het opzetten van de winkel met eigen geld, was het helaas nog niet mogelijk om de uitbreiding te laten voorfinancieren door de bank. Deze bank wees hen echter wel op de mogelijkheid om deel te nemen aan de competitie. Van de 10 finalisten, zijn er 5 gekozen door een jury en 5 door het publiek. Dankzij het wervingsfilmpje van Kirsten wisten zij genoeg stemmen te krijgen om zich te plaatsen als finalist.

De boerderijwinkel aan de Buitenweg 65 te Haaften is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 - 15.00 uur.

Lees meer in de papieren krant van 12 oktober.