• Slopen of verkopen?

Hoe te handelen bij een ongeval

Advertorial

Hoe te handelen bij een ongeval

Je bent betrokken geraakt bij een ongeval. Dit is natuurlijk hartstikke vervelend, maar het is nog vervelender als je niet weet wat je nu moet doen. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk weten of de schade aan je auto gerepareerd moet worden of dat je misschien wel een nieuwe auto moet aanschaffen. Als je auto zoveel schade heeft opgelopen is het misschien nog een beter idee om het te laten slopen. Wil je weten wat je opties zijn na een ongeval? Lees dit dan even door.

De auto bergen

Heb je zeer erge schade aan de auto en ben je niet in staat om verder te rijden? Dan is het vanzelfsprekend dat je een bergingsbedrijf of autotransport belt. Deze halen de auto voor je op en rijden hem naar een bergplaats, want in een zeer beschadigde auto kan je natuurlijk niet rijden. Dat is niet verstandig en soms is het zelf helemaal niet mogelijk. Zoek daarom het nummer op van een bergingsbedrijf of sleepbedrijf en zorgt ervoor dat de auto op een veilige manier verwijderd kan worden.

Slopen of verkopen?

Is de schade te repareren of is de auto niet meer te redden? Het is belangrijk om de staat van de auto vast te stellen. Dan weet je voor welke keuze je staat. Is de auto nog te repareren? Dan kan je ervoor kiezen om hem te laten repareren of te verkopen. Het is mogelijk om een beschadigde auto te verkopen, maar uiteraard krijg je er dan niet heel veel meer voor. Is de auto heel erg beschadigd en niet meer te repareren? Misschien moet je dan overwegen je schadeauto te laten slopen in plaats van veel geld betalen voor een reparatie.

Verkopen als sloopauto

Wanneer je auto dusdanig veel schade heeft opgelopen kan je hem verkopen als sloopauto. Meestal kan je hiervoor nog een bedrag krijgen, maar dit is afhankelijk van de staat waarin de auto verkeert. Bij de sloop kunnen ze vaak nog bepaalde onderdelen, die niet beschadigd zijn, gebruiken of verkopen en daarom kan je er nog een bedrag voor krijgen. Het is dus een goed idee om een zeer beschadigde auto niet te laten repareren, maar te laten slopen.