• Boerderij 'Gansheuvel'

    Nathalie van Verschuer

Hotel Mariënwaerdt opent voorjaar 2019

BEESD De plannen voor het hotel op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt worden steeds concreter. Op dit moment zijn eigenaren Frans en Nathalie van Verschuer druk bezig met de bestemmingsplanwijziging en het vormgeven van het definitieve ontwerp. De verwachting is dat er in het voorjaar van 2018 wordt gestart met de bouw van het hotel.

 

door Willemieke Steen

Het idee om een hotel te bouwen op het landgoed komt voort uit de vraag van bezoekers. ,,Regelmatig krijgen we bij partijen van groepen en zakelijke bezoekers de vraag of we ook overnachtingsmogelijkheden aanbieden. Onze vakantiehuisjes en de B&B zijn vrijwel elk weekend volgeboekt en komen niet tegemoet in de wensen van onze zakelijke bezoekers en grotere groepen", aldus Nathalie van Verschuer. Daarnaast is uit onderzoek van het Regionaal Bureau voor Toerisme gebleken dat er in de regio behoefte is aan overnachtingsmogelijkheden met een luxere uitstraling. ,,We zijn er van overtuigd dat een hotel op Mariënwaerdt van toegevoegde waarde is voor het landgoed, maar ook voor de hele regio. Vanuit het hotel kunnen we recreatieve gasten doorverwijzen naar activiteiten in de regio, maar ook kunnen we zelf meer activiteiten op individuele basis aanbieden. Het is als het ware het laatste puzzelstukje dat alles aan elkaar verbindt."

 

MONUMENTALE BOERDERIJ Het hotel, dat waarschijnlijk Hotel Mariënwaerdt gaat heten, wordt gebouwd bij de monumentale boerderij  'Gansheuvel'. In de oude boerderij komt het centrale gedeelte van het hotel met alle voorzieningen zoals een lobby, linnenkamer en ontbijtzaal. Achter het centrale gebouw komt een gebouw met 80 kamers, geschikt voor zowel zakelijke als recreatieve gasten. Voor de bouw van het hotel worden zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt. Nathalie van Verschuer vertelt: ,,We bouwen volgens de Breeam richtlijnen omdat we het belangrijk vinden om duurzaam te bouwen. Bovendien passen natuurlijke materialen bij de sfeer en de stijl van het landgoed. Onze missie is om het landgoed in stand te houden en daarbij rekening te houden met de natuur. Ook in het interieur van het hotel laten we natuurlijke materialen terugkomen in combinatie met de Engelse 'county style'. Net als bij onze andere locaties is het uitgangspunt 'Van deze tijd, maar met een knipoog naar toen'."

 

www.marienwaerdt.nl