Huisdieren laten chippen tegen gereduceerd tarief

METEREN Dierenartsenpraktijk West-Betuwe, Rijksstraatweg 55, Meteren houdt in de maand juni een actie waarbij huisdieren kunnen worden gechipt tegen gereduceerd tarief.

Waarom is het belangrijk om een dier te laten chippen? Een dier dat gechipt is en bij een databank geregistreerd staat, kan gemakkelijker met zijn baasje herenigd worden. Dit is vooral in vakantietijden, met meer kans op het zoekraken van dieren, belangrijk.

Alle dieren kunnen gechipt worden. Dit geldt vooral voor paarden, katten, honden en konijnen. Het chippen en registreren is verplicht voor alle paarden en voor de honden die geboren zijn vanaf april 2014. De verplichting geldt ook voor alle honden en katten die naar pension of met hun baasje de grens overgaan. Maar juist door het chippen van katten, waarbij er geen verplichting bestaat om te chippen, voorkomen we samen een toename van het aantal zwerfkatten.

Hoe gaat het chippen? Men maakt een afspraak bij de dierenartspraktijk West-Betuwe. In de maand juni heeft de dierenartspraktijk een aantrekkelijk tarief voor het chippen en registreren van het huisdier. De chip wordt met behulp van een injectienaald onder de huid van het dier geplaatst. De chip zelf is zo groot als een rijstkorrel. Van de geplaatste chip ondervindt het dier geen hinder. Eigenaren van huisdieren kunnen bellen voor een afspraak op 0345-573211.