• Ab Donker
  • Landgoed Mariënwaerdt
  • Landgoed Mariënwaerdt

IJsbaan op Kerstfair Mariënwaerdt

BEESD Van 8 tot en met 11 december houdt landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt de 15de Kerstfair. Het landgoed viert dit jubileum met een andere opzet, meer stands én een grote ijsbaan die speciaal voor de Kerstfair is aangelegd.

Nieuw dit jaar zijn de grote tenten rondom de Grote Parade, de demonstratiering van het Landgoedfairterrein. In deze tenten kan het publiek heerlijk winkelen voor de feestdagen. Elke tent heeft een thema; in de éne is er mode en luxe artikelen, de andere heeft vooral lekkere dingen en twee tenten brengen een verzameling van allerlei winkeltjes. In de eeuwenoude schuren en het koetshuis en op het Kerstplein staan ook weer stands met lekkere, mooie en bijzondere artikelen.

In de Grote Parade bevindt zich de ijsbaan van 300 m2. Hier mogen de bezoekers gratis schaatsen op kunst- of ijshockey schaatsen. Wie deze niet heeft, deze zijn ze ter plekke te huur voor € 3,50 per paar. Opwarmen kan in de

houten Landrover Lodge met iets te eten en te drinken, of bij het kampvuur met uitzicht op de grote kerstboom vol lichtjes.

Mariënwaerdt bakt kerstkoekjes

Magazine Seasonshoudt vrijdag 9 december een kerstkoekjes wedstrijd. Wanneer koekjesbakkers voor 13.00 uur met zelfgebakken kerstkoekjes naar de Kerstfair komt, krijgen zij gratis entree en maakt men kans op een mooie prijs van Seasons en Mariënwaerdt. De jury, bestaande uit culinair redacteur Dosia Brewer en Nathalie barones van Verschuer, maakt om 16.30 uur in de stand van Seasons bekend wie gewonnen heeft.

Kerst-speelkamer voor kinderen

In één van de schuren is dit jaar een gezellige kerst-speelkamer ingericht, waar kinderen kunnen deelnemen aan allerlei leuke activiteiten, zoals aardewerk beschilderen, kerstliedjes meezingen, luisteren naar kerstverhalen van de verhalenverteller, kerstkoekjes bakken en kerstlichtjes maken.

Voor liefhebbers van groen geeft Present Garden een workshop tafelstuk of deurhanger maken voor kerst. Foodies en kokkies kunnen meedoen aan de workshop bakken, of inspiratie opdoen bij de kookdemonstraties in de

Heerlijke Kerst tent en in de Landgoedwinkel. Op zondag geeft het Betuws wijndomein een workshop wijnmaken.

Op de Kerstfair staan maar liefst 100 kerstbomen met lichtjes. Alle tenten en schuren zijn in winterse sferen gehuld. Zing mee met de koren en bandjes die elke dag kerstliedjes spelen of rij mee met een arrenslee getrokken door paarden met rinkelend bellentuig. Op zaterdag en zondag bezoekt een hele stoet arrensleeën met authentieke bellentuigen de Kerstfair. Ook Huis Mariënwaerdt, is rijk gedecoreerd in kerstsfeer.

Openingstijden

8 t/m 11 december, elke dag open van 11.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 21.00 uur.

Entree: € 10,- p.p., na 17.00 uur: € 8,- p.p. Kinderen van 13 t/m 17 jaar: € 7,50. Kinderen t/m 12 jaar gratis. Aangelijnde honden zijn welkom.

Gratis parkeren en gratis pendelbus vanaf station Beesd.

Info: www.kerstfair.nl