• De FruitMasters Telersdag is een feest voor het hele gezin, van jong tot oud

    FruitMasters
  • Meester-patissier Jurgen Koens toont de eindeloze mogelijkheden van zachtfruit.

  • Innovatie in de fruitsector staat centraal tijdens de FruitMasters Telersdag.

    FruitMasters
  • Henk Nooteboom van FruitMasters geeft uitleg over de nieuwe tweedimensionale boom.

  • Er is veel interesse voor het nieuwe conceptras Tessa ®.

    FruitMasters

Innovatie centraal tijdens FruitMasters Telersdag

GELDERMALSEN Vernieuwing in de fruitsector stond centraal tijdens de FruitMasters Telersdag. Ruim 1500 bezoekers lieten zich afgelopen week inspireren door alle technologische ontwikkelingen in de gehele fruitketen, van teelt tot productassortiment. 

 

De FruitMasters Telersdag is een evenement voor de gehele familie. Zo konden er kerstcreaties worden gemaakt en speelden de kleine kinderen in de zandbak. Voor de grotere kinderen was er een springkussen en waren er videogames om zich op uit te leven. Volop ruimte was er voor de volwassenen voor onderling contact, gezelligheid en het uitwisselen van kennis.

Tijdens de Telersdag toonden diverse partijen in de keten de laatste technologische ontwikkelingen en de innovatieve projecten. FruitMasters streeft voortdurend naar innovatie:  ,,Zo creëren we rendement in de keten en een fruitbeleving om zorgeloos van te genieten. Dit jaar zet FruitMasters daarom innovaties centraal tijdens de Telersdag. Het is belangrijk om alle leden en hun families informeel samen te brengen in Geldermalsen. Het is goed om in zon sfeer elkaar te spreken over de toekomst van de fruitteelt."

 

TWEEDIMENSIONALE BOOM FruitMasters-medewerker Henk Nooteboom gaf een toelichting op het nieuwe boomtype. De tweedimensionale boom heeft een open boomstructuur en een betere lichtinval. Dit geeft in de toekomst mogelijkheden voor meer mechanisatie en robotisering in de teelt. Gedurende de Telersdag vonden er rondleidingen door het bedrijf plaats. Er was veel interesse Na de lancering van Kanzi ® en Migo ® richt FruitMasters zich opnieuw op een conceptras: Tessa ®. De appel is ook bekend onder de rasnaam Fengapi. Sinds het voorjaar van 2018 is Tessa als pilot op een aantal teeltbedrijven uitgezet. Tijdens de Telersdag ontmoetten de FruitMasters-leden de nieuwe appel Tessa ®. Op het zachtfruitplein maakten de telers kennis met de culinaire wereld van Prestige. Meester-patissier Jurgen Koens toonde de eindeloze mogelijkheden van zachtfruit. FruitMasters-telers en medewerkers spraken onder het genot van culinaire hapjes over de nieuwe zachtfruitrassen voor 2019.

Aan het einde van de middag waren er presentaties. Harrij Schmeitz en Jacob van den Borne inspireerden de bezoekers met sprekende voorbeelden van innovaties in de agrarische wereld. Jacob sprak daarbij vanuit zijn ervaringen met precisielandbouw als aardappelteler. De boodschap van Jacob van den Borne: ,,Mijn belangrijkste les is om aan het einde van de teelt de opbrengst te meten in het veld. Dan weet je waar je de volgende keer kan optimaliseren."