• Martin Smaling

Inschrijving wijkaanpak verlengd tot 31 januari

GELDERMALSEN Energie besparen loont. Het zorgt voor een lagere energienota, meer comfort en een beter klimaat. Nu geeft de overheid een flinke subsidie. Daarom is de gemeente Geldermalsen samen met Het Nieuwe Wonen Rivierenland een project gestart waardoor energiebesparing makkelijker en voordeliger wordt voor de huiseigenaren in Geldermalsen. De actie is gericht op bewoners van wijk Geldermalsen West/Stationsbuurt maar iedere huiseigenaar van Geldermalsen kan meedoen.

Stefan van Tongeren, projectleider Energieloket Rivierenland: ,,Meedoen aan de actie levert vooral het voordeel op dat je minder zelf hoeft uit te zoeken. We werken samen met energiebesparingsservice Hoom. Hoom beoordeelt of de door de eigenaren gewenste maatregelen mogelijk en rendabel zijn en controleert na afloop of de maatregel goed is uitgevoerd."

In december is er een informatieavond georganiseerd. Van Tongeren: ,,Dat die avond druk bezocht werd is logisch: uit onderzoek blijkt dat bijna 50% van alle woningeigenaren erover denkt om zijn woning energiezuiniger te maken of zelfs energie op te wekken. Toch doen mensen dit nog niet: financiële redenen, geen goed advies of het komt er gewoon niet van. We willen deze mensen een duwtje in de rug geven door ze te begeleiden. De vorige actie was in de Emmawijk, daar waren de deelnemers blij met de hulp. Een reden voor ons om ook andere wijken te laten profiteren."

Lokale en regionale installateurs en bouwbedrijven hebben een scherpe prijs neergelegd. Wie interesse heeft, kan zich tot uiterlijk 31 januari aanmelden. Stuur een mailtje naar coach@hoom.nl, bel naar 088-0062000 of kijk op www.hoom.nl/campagne/geldermalsen

Info: Stefan van Tongeren, projectleider Het Nieuwe Wonen Rivierenland via 06-24774377, www.hetnieuwewonenrivierenland.nl, www.hoom.nl/campagne/geldermalsen