Kennis maken met Zorgrobot Zora

GELDERMALSEN Stichting Vrienden van Ravestein houdt woensdag 4 oktober in het zorgcentrum Ravestein in Geldermalsen workshops ter introductie van de zorgrobot Zora. Deze workshops worden verzorgd voor leerlingen van het ROC Rivor in Tiel en leerlingen van de Lingeborgh in Geldermalsen.

Gedurende de workshops maken de leerlingen kennis met het zorgcentrum Ravestein en de ontwikkelingen en mogelijkheden van een robot voor de zorg. De focus ligt hierbij voornamelijk op het gebruik van een zorgrobot en wat dit kan betekenen voor het welzijn van de bewoners van het zorgcentrum.

Technologische oplossingen kunnen veel betekenen voor de zorg van de toekomst. Zora voert gesprekjes, stimuleert om te bewegen en kan ook observeren. Leerlingen worden tijdens de workshops meegenomen in dit proces en de positieve uitwerking op de bewoners van Ravestein.

Het programma in het kort: 09.00 - 11.00 uur: Zora workshop voor leerlingen ICT van ROC Rivor; 10.30 - 11.00 uur: Informatieve kennismaking leerlingen Welzijn / Zorg van de Lingeborgh; 11.00 - 11.30 uur: Informatieve kennismaking leerlingen ICT van ROC Rivor; 11.00 - 13.00 uur: Zora workshop voor leerlingen Welzijn / Zorg van de Lingeborgh.

Stichting Vrienden van Ravestein zet zich in om het leven van bewoners van zorgcentrum Ravestein nog verder te veraangenamen. In het bijzonder zet zij zich in voor activiteiten waardoor de bewoners van dit zorgcentrum betrokken blijven bij en zich thuis voelen binnen de gemeenschap van Geldermalsen en omstreken.