• Chef-kok Claudia Martens en haar partner Youri Zijta runnen het restaurant Lust.

    Cynthia Brandwijk

Laat je verrassen door 'Lust'

GELDERMALSEN Het centrum van Geldermalsen is met het onlangs geopende Restaurant Lust een culinaire verrassing rijker geworden. Chef-kok Claudia Martens en haar partner Youri Zijta bieden hun gasten een keuken die in de basis Frans klassiek is met daaraan toegevoegd een geheel eigen moderne twist. De gerechten worden vers en ambachtelijk bereid. Naast lunch, borrel en à la carte gerechten kunnen gasten ook kiezen voor verrassingsmenu's. Daarmee is een geweldige avondvullende eetervaring gegarandeerd.

Dat er een 26-jarige dame in de keuken staat zie je niet vaak, Claudia voelt zich echter helemaal thuis in wat als een echte mannenwereld gezien wordt. De geboren en getogen Geldermalsense komt uit een ondernemende familie. Haar ouders startten ooit zelf een cafetaria in het pand waarin Lust gehuisvest is. ,,Het horecagebeuren en ondernemen is er bij mij dan ook met de paplepel ingegoten. Toen mijn zus zich oriënteerde of zij ook de horeca in zou gaan ging ik mee naar een open dag.'' Claudia raakte direct verknocht. ,,Ik ben horecamanagement gaan doen. In het laatste jaar liep ik twee keukenstages en ontdekte hiermee mijn liefde voor het koks vak.'' Zij liep onder andere stages in twee sterren restaurants en specialiseerde zich uiteindelijk aan de Cas Spijkers academie. Daar worden stevige eisen aan studenten gesteld en verwacht men echte passie voor het vak. ,,Je moet ook gestructureerd kunnen werken, het is namelijk een logistieke uitdaging om al die verschillende gerechten op tijd klaar te hebben. Daarvoor moet je heel duidelijk communiceren met de bediening en onderling in de keuken.'' Bij de sfeervolle en knusse inrichting kozen zij bewust voor een open keuken, Claudia heeft graag contact met haar gasten. ,,Voor hen koken we. En dat doen we vers. Het vlees komt rechtstreeks van de slachterij, we benen zelf uit. De vis van de afslag vanuit Yerseke. Tot en met het pepermuntje bij de rekening is wat wij serveren zelfgemaakt.'' Buiten de menukaart om verrassen zij graag hun gasten, rekening houdend met voorkeuren. ,,We hebben verschillende verrassingsmenu's, ook voor de lunch, met herkenbare producten en voor wie alles lust een avontuurlijk menu waarbij spannender niet-alledaagse gerechten geserveerd worden'', legt Youri uit. Hoewel hij geen horeca achtergrond heeft is juist zijn nuchtere blik op de organisatie een mooie aanvulling. Praktisch en met liefde voor de gasten trekt hij de commerciële kar, kiest de strategieën en voert de marketing. In de bediening is hij met veel plezier te vinden als ondersteuning van hun gastheer. Een van de gedachten van Restaurant Lust is terug te vinden in het logo; het strakke geheel voor de structuur en alles wat uitgedacht is en het door Youri zelf geschreven woordje 'Lust' betitelt de persoonlijke touch en menselijkheid die ze willen uitdragen. ,,Onze prijs kwaliteit verhouding is goed in orde en met onze productkeuze, vriendelijkheid en service kunnen we het verschil maken. We hebben er alle vertrouwen in dat we een plezierige nieuwe plek om te genieten zijn in Geldermalsen. De gasten die we ontvingen zijn blij weggegaan en daar doen we het uiteindelijk voor.''

a[ Restaurant Lust, Herman Kuijkstraat 72a, 4191 AL Geldermalsen. Open van dinsdag t/m zaterdag vanaf 12.00 uur. Reserveren 0345-776932/ reserveren@restaurant-lust.nl.

w[ restaurant-lust.nl, ook op Facebook en Instagram