• Rachel Wesseling, adjunct directeur

    n.v.t.

Langer zelfstandig met BetuweZorg

GELDERMALSEN BetuweZorg is een thuiszorgorganisatie met oog voor de medemens. Zelfstandig functioneren in eigen thuisomgeving staat bij deze organisatie hoog aangeschreven. En dat omvat een breed gebied. De huishoudelijke hulp, de wijkverpleging, het aanschaffen van hulpmiddelen en het contact met mantelzorger of andere informele zorgverleners. Zomaar een greep uit de dagelijkse praktijk. Komende periode wordt iedere maand een ander onderdeel van de 'bedrijfsvoering' belicht om de mogelijkheden van BetuweZorg onder de aandacht te brengen.

Het hoofdkantoor van BetuweZorg bevindt zich in Geldermalsen, onlangs is daar een steunpunt in Zaltbommel aan toegevoegd. Het verzorgingsgebied van deze organisatie omvat de gehele regio Rivierenland. Momenteel zijn een kleine 400 medewerkers al dan niet parttime aan het werk om al hun aandacht aan de cliënten te geven.

Het vragen om zorg is vaak een hele stap. Regelmatig begint dit het met het inzetten van de huishoudelijke hulp voor enkele uurtjes per week. Een bezoek van de wijkverpleegster kan dan ook tot de dagelijkse routine gaan horen. Met deze toegankelijke ondersteuning is het goed mogelijk om nog lange tijd zelfstandig in eigen omgeving te functioneren. BetuweZorg heeft als doel er voor zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Rachel Wesseling, adjunct directeur: ,,Wij koesteren de samenwerking met familie, mantelzorgers en de andere partijen. Een huisarts, de apotheek, we trachten met alles en iedereen om de zorgvrager heen een goed vangnet samen te stellen. Enerzijds zetten we onze wijkverpleegkundige hiervoor in, maar ook onze andere medewerkers -waaronder de huishoudelijke hulp- gaan daar zorgvuldig mee om. Wij vinden bij BetuweZorg dat we daar zuinig op moeten zijn. Bij het onderhouden van een goed zorgnetwerk bestaande uit professionele en vrijwillige zorgverleners blijft de zorgvrager langer thuis en heeft een grotere kans om tot het einde toe thuis te blijven. Als de zorgprofessionals goed samenwerken, geeft dat rust en ruimte voor andere zaken die de cliënt belangrijk vindt. Wij van BetuweZorg staan daar vierkant achter.''

Voor mensen die niet zeker weten of ze inderdaad zorg nodig hebben, staat deze thuisorganisatie klaar met advies en instructie. Goede hulpmiddelen helpen soms om de professionele zorg nog even buiten de deur te houden. Met de juiste instructie van de medewerkers in de thuiszorgwinkel van BetuweZorg in Geldermalsen of Zaltbommel komt men regelmatig een heel eind.

BetuweZorg, Kerkstraat 29, 4191 AA Geldermalsen. Telefoon 088-8009999 of www.betuwezorg.nl.