• Van der Perk

Lego in vakantiesfeer

BEESD De Lego Freaks uit Leerdam hebben in Beesd bij 1001FarmToys een uniek Lego diorama met thema vakantie in eigenland gebouwd. Meer dan 1000 Lego stenen waren er nodig om deze mooie camping met het zwembad te bouwen. ,,Het is net echt", vertelt Yke van der Perk, ,,er staan caravans, campers, tenten en er is een heel zwembad nagebouwd met glijbanen, er liggen Lego poppetjes te zonnen. Ook is er veel te doen op de camping er staan tenten met kratten bier, er is een ijsco kar, de kinderen zijn spelletjes aan het doen en veel meer."

Dit jaar is het 40 jaar geleden dan Lego met hun Technic serie begonnen, achteraf voor Lego een hele goede zet geweest. De meeste Lego Technic dozen brengen nu gebruikt meer geld op dan toen ze op de markt waren. ,,Het is een soort geldbelegging in plaats van aandelen op de beurs", vertelt Henk van der Perk. Er staan unieke exemplaren. Henk laat een vitrine zien vol met oude Lego Technic auto's zien. De tentoonstelling is nog te zien tot eind december (entree is gratis).

Verder vertelt Henk dat er vanaf oktober weer workshops zijn georganiseerd in samenwerking met de Lego Freaks uit Leerdam. ,,Hier komen we later dit jaar op terug." Het diorama en de 40 jaar Lego tentoonstelling is gratis elke dag gratis te bezoeken (behalve op zon- en feestdagen) bij 1001FarmToys in Beesd. Info: www.1001FarmToys.nl