• Begrafenisonderneming Leerdam

Lichtjesavond "in liefde verbonden"

LEERDAM Lichtjesavond blijkt te voorzien in een behoefte van de Leerdamse bevolking en wijde omgeving. Op de algemene begraafplaats in Leerdam aan de Tiendweg vindt op woensdag 8 december dan ook voor de tweede maal die speciale herinnerings-/herdenkingsavond plaats.

Deze Lichtjesavond wordt gehouden om nabestaanden in de gelegenheid te stellen hun dierbare overledene (familie, vrienden of bekenden) te gedenken in een periode waarin ons dagelijks leven wordt overheerst door de donkere dagen en door feestdagen. Zo worden de overleden dierbaren die avond op een bijzondere manier , in een sfeervolle, ingetogen omgeving, herdacht.

Alleen of met anderen stilstaan bij overledenen, ongeacht waar deze begraven of gecremeerd zijn.Tijdens deze avond staan herdenken, beleving, samenzijn en herinnering centraal.

SFEERVOL VERLICHT Rondom Rehoboth, bij de Herinneringsboom en op de begraafplaats wordt alles sfeervol verlicht. Zo wordt onder meer door zang, een gedicht, een herinneringssteentje en het noemen van namen, op een gepaste wijze stilgestaan bij alle dierbare overledenen.

Er is voor iedereen de mogelijkheid om een lichtje of een steentje te plaatsen op het graf van de overledene of bij de nieuwe herdenkingsplek met de "De Herinneringsboom".

Op de begraafplaats of in Rehoboth is er tevens gelegenheid om gevoelens en herinneringen te delen met anderen. Onder het genot van een kopje koffie of warme chocolademelk.

,,We koesteren de herinneringen aan onze overledenen het gehele jaar door, maar de Lichtjesavond is een dag waarop we dit nog eens in het bijzonder willen doen. We hopen oprecht dat het gevoel van verbondenheid mensen op deze avond troost zal bieden", aldus Ben de Weerd van Begrafenisonderneming Leerdam.

Deze avond wordt geheel vrijwillig georganiseerd door personeelsleden van de Begrafenisonderneming Leerdam en is toegankelijk voor alle Leerdamse inwoners en omgeving en voor hen die een overledene hebben begraven op een Leerdamse begraafplaats, maar ook voor hen die gekozen hebben voor een crematie en ter beschikking aan de wetenschap, welke vorm van lijkbezorging dan ook.

Iedereen is welkom, ongeacht of men kerkelijk betrokken bent, hoe lang de dierbare al overleden is of waar de dierbare begraven is of gecremeerd. Het thema van deze avond is: "in liefde verbonden". ,,Verbonden zijn met onze overledenen, maar ook met elkaar om samen troost en steun te vinden en samen mooie, warme herinneringen op te halen. Juist in deze donkere dagen voor kerst mag niemand met zijn verdriet alleen staan. Laten we er met elkaar, ondanks het verdriet en gemis, een warme avond van maken."