• Volvo Car Nederland
  • Volvo Car Nederland
  • Volvo Car Nederland
  • Volvo Car Nederland

Medewerkers Volvo Car Nederland rapen zwerfafval in Beesd

BEESD De jaarlijkse barbecue voor medewerkers waarmee Volvo Car Nederland traditiegetrouw de zomervakantie inluidt, kreeg dit jaar een duurzaam tintje. Voorafgaand aan het samenzijn werd door de medewerkers in Beesd – waar de importeur gevestigd is – en in de omgeving hiervan al wandelend zwerfafval verzameld.

Door tijdens een wandeling in groepjes zwerfafval te rapen, maken de Volvo-medewerkers Beesd en zijn omgeving schoner. Tegelijkertijd zijn ze in beweging en dus gezond bezig. Dit werken aan hun conditie sluit aan op het vitaliteitsprogramma VOLVOvitaal dat Volvo Car Nederland voor medewerkers hanteert. De wandeling is georganiseerd in samenwerking met de gemeente West Betuwe en de zwerfafvalbrigade Beesd, een groep bewoners die regelmatig hun wandelschoenen aantrekt om zwerfafval op te rapen en hiermee het nuttige met het aangename verenigt. ,,Daar knapt niet alleen de natuur, maar ook jij van op", aldus VOLVOvitaal.

In december 2018 volgden ook al zo'n 70 medewerkers van Volvo Car Nederland een wandeltraject om onderweg zwerfafval te rapen. Er werden toen, net zoals dit jaar, maar liefst ruim 100 vuilniszakken afval verzameld. En in de finaleweek van de Volvo Ocean Race van vorig jaar hield Volvo Car Nederland een grote Beach Clean Up op het Scheveningse strand.

De actie past bij Volvo's duurzaamheidsprogramma 'Omtanke' (Zweeds voor 'zorg' en 'overweging'). Het geeft aan hoe Volvo duurzaamheid benadert: het automerk bekijkt duurzaamheid vanuit de continue zorg voor de mens, de omgeving en het milieu. Het merk doet er alles aan om zijn impact op het milieu te verminderen. Volvo wil bijvoorbeeld nog dit jaar afrekenen met eenmalig papier- en plasticgebruik in alle fabrieken en kantoren wereldwijd. En vanaf 2025 wil Volvo minstens 25 procent gerecycled plastic in elke nieuwe Volvo verwerken.