• Remco Boer en Ans Verhoef vormen samen per 1 januari de nieuwe directie van Rabobank West Betuwe

    Peter Venema

Nieuwe directie Rabobank West Betuwe

GELDERMALSEN Ans Verhoef wordt per 1 januari de nieuwe directievoorzitter van Rabobank West Betuwe. Samen met Remco Boer, die tot directeur Particulieren & Private Banking wordt benoemd, vormt zij de nieuwe directie van Rabobank West Betuwe. Beiden zijn al enkele jaren werkzaam bij de bank in de West Betuwe. De huidige directievoorzitter, Hans van Zuijdam blijft werkzaam voor Rabobank. Hij is door Rabobank Nederland gevraagd een internationaal project gericht op groei te begeleiden.

,,Het vertrek van Hans kwam voor ons onverwacht", zo zegt Henk-Jan Peterse voorzitter van de raad van commissarissen (RvC). "We vinden het bijzonder jammer dat Hans onze bank gaat verlaten, maar we respecteren zijn keuze om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. We bedanken hem voor zijn inzet en wensen hem alle goeds voor de toekomst. Gelukkig blijft Hans nog enige tijd aan de bank verbonden voor enkele specifieke taken. Ook blijft hij als voorzitter van VNO-NCW betrokken bij deze regio."

,,In Ans zien wij een goede opvolger als directievoorzitter", zo vervolgt de voorzitter van de RvC. ,,Rabobank West Betuwe staat er goed voor en we zijn ervan overtuigd dat Ans het uitstekend zal doen. Ze kent zowel de bank als de regio heel goed. Binnen Rabobank heeft Ans de laatste jaren diverse functies bekleed, sinds november 2017 als directeur Particulieren en Private Banking bij deze bank. Ans en Remco vormen samen de nieuwe directie van Rabobank West Betuwe. Beiden hebben veel kennis en ervaring en verstaan de kunst van het verbinden van mensen en initiatieven."

De bankenwereld is heel dynamisch en in beweging. Ook de wereld om ons heen verandert snel. Mensen regelen hun bankzaken steeds meer via internet. Daarnaast wordt de regelgeving complexer. Daarom wordt vanaf januari een aantal ondersteunende taken vanuit Nijmegen uitgevoerd. De adviseurs blijven werken vanuit de marktteams Culemborg, Geldermalsen, Opheusden en Tiel. Rabobank West Betuwe kan door deze verandering nog meer lokaal actief zijn; midden in de samenleving, waar de coöperatie ruim honderd jaar geleden ook ontstond.