• Sup Sup Club

Nieuwe SUP-school in Heukelum met dependance in Amsterdam

HEUKELUM Dit voorjaar opent de eerste SUP-school in de Betuwe. Bij de SUP SUP CLUB, opgericht door presentator Sol Wortelboer, kun je terecht voor SUP-lessen, verhuur en bijzondere tours bij zonsopgang en zonsondergang. De club opende op donderdag 10 april de deuren van het hoofdkwartier, gevestigd aan de rivier de Linge in Heukelum.

SUP SUP CLUB laat het publiek de ideale balans tussen inspanning en ontspanning ervaren. Volgens oprichter Sol is de Linge een geweldige rivier voor suppen, oftewel stand-up-paddling. ,,'Breng een bezoek aan de SUP SUP CLUB en ervaar zelf hoe leuk suppen is! Daarnaast is het is ook goed voor body en mind. Maak adembenemende SUP-tochten over rivier de Linge of laat je per boot naar de mooiste plekken in Rivierenland brengen. Op deze manier hoef je nooit meer hetzelfde stuk terug te paddelen.''

Sol, die meer het stadse leven gewend is, kan zijn geluk niet op in de Betuwe. Hij was afgelopen zomer vaak op het water te vinden met zijn SUP-board en genoot zo erg van al het moois dat deze streek te bieden heeft dat hij besloot om dit al suppend met anderen te willen delen. Vooral de magie rond zonsopgang en zonsondergang heeft hem doen besluiten zijn dromen op dit gebied te realiseren. Met steun van het Regionaal Investeringsfonds (RIF) Fruitdelta Rivierenland gaat het avontuur nu echt beginnen.

LAAGDREMPELIG Suppen is één van de trending zomersporten van de laatste jaren. De sport is best laagdrempelig en het lukt vrijwel iedereen om op de plank te blijven staan. Het mooie aan suppen is dat je meerdere ingrediënten hebt waardoor het leuk is om te doen: het is een gezellige bezigheid (vooral in grote groepen), je bent lekker in de buitenlucht met water alom en het is inspannend en tegelijkertijd ook ontspannend, bijna meditatief. Combineer dit met zonsopgang of zonsondergang en je hebt de SUP SUP CLUB.

Suppen heeft ook veel voordelen voor je lichaam. Het valt onder zowel cardio- als krachtsport en iseen perfecte full-body activiteit. Je gehele lichaam moet namelijk goed samenwerken om je zowel van balans als peddelkracht te voorzien - met als gevolg dat je van top tot teen fysiek bezig bent. Tijdens het suppen verbruik je op toursnelheid daarom ongeveer 400 à 600 calorieën per uur. Volgens experts staat een uur intensief suppen zelfs gelijk aan ongeveer 19 kilometer hardlopen.

LESSEN EN VERHUUR SUP SUP CLUB is er voor iedereen, jong en oud, ervaren of onervaren. In Heukelum kan men terecht voor zowel verhuur als lessen. Ben je ervaren, ga dan met de beste gear op avontuur en ontdek al het moois op de Linge. Liever eerst een (privé) les? Laat je bij de hand nemen zodat je met een gerust hart de rivier op kan.
Naast het aanbod van lessen, tours en verhuur in Heukelum, is het ook mogelijk op ander locaties te suppen. Met de Land Rover Defender brengt de SUP SUP CLUB het suppen naar jou. Van de Betuwe tot Amsterdam. De club zal o.a. lessen aanbiedenin samenwerking met Paaseiland Amsterdam, dat tevens in april wordt geopend.

Een gezonder lichaam en gezondere geest zorgen voor betere prestaties, productiviteit en minder verzuim op de werkvloer. SUP SUP CLUB helpt organisaties op het gebied van teambuilding, stressmanagement en vitaliteit en biedt arrangementen op maat voor groepen tot 12 personen.

Voor wie geen zin heeft om op deSUP-plank te staan, biedt de club ookboottochtenop de Linge met luxe sloep. Ontdek de Betuwe vanaf het water en vaar langs verschillende boomgaarden en dorpjes.

Meer info: www.supsupclub.com