• Taal leren wordt leuk bij Gewoon Taal

    Dinie van Oort

Nieuwe taalcursussen voor groepen in Geldermalsen

22-08-2019, 15:18 | Lezersnieuws | Dinie

In het seizoen 2019-2020 gaat Gewoon Taal in Geldermalsen van start met een nieuwe reeks tweewekelijkse groepscursussen. In deze praktische taalcursussen gaan taal leren en plezier in taal  hand in hand. Zo is er een cursus Creatief schrijven Nederlands, een cursus Spreken en luisteren in het Engels (voor beginners en voor gevorderden), een cursus Spreken en luisteren in het Duits (voor beginners en voor gevorderden) en een cursus Spreken en luisteren in het Frans (voor beginners).

De cursussen hebben elke les een ander thema en zijn vooral gericht op het gebruiken van de taal in het dagelijks leven. Boeken zijn iet nodig, want het lesmateriaal wordt samengesteld door de docent van Gewoon Taal die al ruim 20 jaar werkzaam is als bevoegd docent in het onderwijsveld en veel ervaring heeft met het praktisch maken van taalregels om taalhobbels in de praktijk zo soepel mogelijk te hanteren. En natuurlijk mag er veel gelachen worden; daarin ligt vaak de kracht van ene groepscursus.

Naast de taallessen voor groepen start er in september ook een cursus Improvisatietheater. In deze cursus staat het plezier in spelen voorop, maar je kunt er ook op een speelse manier je taalvaardigheid, creativiteit en je concentratievermogen mee trainen. Het succes van het bootcamp-traject Theatersport, dat in de afgelopen zomervakantie plaatvond, wordt in deze cursus improvisatietheater voortgezet. Ervaring met toneelspelen is niet vereist, maar een goed gevoel voor humor komt je in deze cursus absoluut van pas.

De 18 lessen vinden één keer per twee weken plaats, in de maanden september 2019 tot en met mei 2020, op maandagmorgen, dinsdagmorgen en donderdagmorgen, van 10:00 tot 11:30. De cursus Duits voor half-gevorderden wordt echter gegeven op dinsdagavond en de cursus improvisatietheater wordt ook gegeven op woensdagavond. Alle cursussen vinden plaats in Geldermalsen aan de Herman Kuijkstraat 78 en starten bij een aantal van minimaal 5 deelnemers. Aanmelden kan tot en met 7 september.

Voor vragen of meer informatie, of om je direct aan te melden, kun je bellen naar Gewoon Taal, op telefoonnummer 06 – 14 64 60 82 of een mail sturen naar info@gewoontaal.nl