• Google

Only for Men gaat zondag 'besloten open'

GELDERMALSEN Ondanks de waarschuwing van gemeentewege heeft Only for Men Geldermalsen besloten zondag 24 december een besloten koopzondag voor de vaste klanten te houden. Zij mogen op uitnodiging komen shoppen van 12.00 - 17.00 uur.

,,Er is de afgelopen tijd veel commotie geweest rondom de koopzondag in Geldermalsen. Wat de burgemeester en de wethouders betreft, blijven alle winkels in Geldermalsen gesloten. Maar omdat de kerstdagen dit jaar op maandag en dinsdag vallen, heeft Only for Men Geldermalsen toch besloten om zondag 24 december een extra dag besloten open te gaan", aldus het bedrijf in een persbericht.

Naar verwachting van Only for Men wordt de dag voor Kerstmis één van de drukste dagen in het jaar. ,,Het is een gemiste kans om op deze dag gesloten te zijn", aldus Piet Feenstra, mede-eigenaar van Only for Men. ,,Het is niet eerlijk als wij niet open mogen gaan. We respecteren iedereen zijn geloofsovertuiging en dus ook dat er consumenten zijn die deze dag als rustdag ervaren. Maar we willen de mensen niet opleggen wat ze deze dag moeten of kunnen gaan doen. We willen juist de mogelijkheid bieden om ook op deze dag je kerstoutfit of juist de laatste cadeautjes aan te schaffen zo net voor Kerstmis. Wij hopen dat de gemeente Geldermalsen begrip toont voor de kant van de ondernemers en door middel van deze besloten opening iedereen de vrije keuze laat om wel of niet te komen winkelen", vertelt Feenstra.

Alle klanten van Only for Men Geldermalsen ontvangen een uitnodiging per e-mail. Op vertoon van deze uitnodiging aan de medewerker bij de deur, worden ze binnengelaten om te winkelen bij Only for Men Geldermalsen.

Eerder waarschuwde de gemeente de ondernemers in Geldermalsen via een brief waarin stond dat de winkeliers die besluiten hun plannen toch door te zetten mogelijk een stevige straf te wachten staat: ,,Een overtreding van de Winkeltijdenwet is een economisch delict volgens de Wet economische delicten. De strafmaat kan variëren tussen hechtenis van ten hoogste 6 maanden of een geldboete van maximaal € 20.500,-. De politie of de gemeentelijke buitengewoon opsporingsambtenaar kan bij het constateren van een overtreding proces-verbaal opmaken waarna het Openbaar Ministerie de zaak verder in behandeling neemt. "