Op weg naar De Pluk: Kinderfysiotherapie Hensens

GELDERMALSEN Ook de kinderfysiotherapie gaat verhuizen naar het nieuwe gezondheidscentrum De Pluk. ,,Toen STMR ons vroeg of wij belangstelling hadden voor verhuizing naar het nieuwe centrum hebben wij geen moment getwijfeld", aldus kindertherapeuten Wendy Verhoef en Laura de Ruiter. ,,We konden daar net zoveel ruimte krijgen als we dachten nodig te hebben. We krijgen daar nu twee mooie oefenruimtes. Eén voor de baby's en peuters en een grote oefenzaal, die we delen met onze collega-buurman in het gebouw. Het is fijn om meer oefenruimte te krijgen. Ook voor de kinderen met problemen aan de fijne motoriek kunnen we nu een aparte plek maken."

Kinderfysiotherapie is, zoals het woord al zegt, vooral gericht op kinderen en onderscheidt zich daarbij van de 'gewone' fysiotherapie. Om enkele voorbeelden te geven:

Baby's: voorkeurshouding, - afgeplat hoofdje, - onrust, - veel huilen, - overstrekken/spannen, - niet goed op de buik willen liggen. Dreumesen/peuters: nog niet lopen, -niet(durven) klimmen en klauteren, -veel vallen, afwijkend looppatroon. Schoolgaande kinderen: veel vallen, - moeilijk meekomen met gym, - schrijfproblemen, - moeite met knutselen. Orthopedische klachten: knieklachten, - enkelklachten/ veel zwikken, - rugklachten, - sportblessures.

De kinderfysiotherapeut is sinds enkele jaren direct toegankelijk voor een screening en aanvullend beleid, zodat een verwijzing in eerste instantie niet noodzakelijk is. Soms is in een later stadium een verwijzing wel noodzakelijk.

,,Samenwerken met andere disciplines deden we al, maar dat zal zeker geïntensiveerd worden als je zo dicht bij elkaar werkt. Ook hier zien we voordelen. Voor onze patiënten zijn we nu extra goed bereikbaar en de parkeergelegenheid is een aanzienlijke verbetering. Door deze nieuwe accommodatie zullen wij een goede professionele begeleiding van de patiëntjes kunnen verzorgen."

Kijk voor meer informatie op www.fysiotherapiehensens.nl