Open dag brede school De Sterrenbogerd

GELDERMALSEN De Openbare Basisschool D'n Bogerd, Christelijke Jenaplanschool De Morgenster, Kinderopvang Rivierenland en Peuterspeelzaal Olleke Bolleke organiseren een gezamenlijke open dag op vrijdag 30 januari van 9 tot 11.45 uur.

Alle kindvriendelijke voorzieningen vormen samen de brede school De Sterrenbogerd. Omdat beide scholen, kinderopvang en peuterspeelzaal naast elkaar liggen, is het voor bezoekers aantrekkelijk gemaakt om op één ochtend meerdere locaties te bezichtigen.

Ouders en andere belangstellenden kunnen deze dag rondkijken en vragen stellen. Onderwijspersoneel en ouders verzorgen rondleidingen door de gebouwen. Omdat het een reguliere schooldag is, zien de belangstellenden niet alleen sfeer proeven maar ook allerlei leer- en speelmethoden op de basisscholen en peuterspeelzaal in de praktijk. Ook is er voldoende informatie voorhanden over de diverse naschoolse activiteiten die op beide scholen door de Sterrenbogerd worden georganiseerd.

Olleke Bolleke maakt sinds 1 september 2014 deel uit van de Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen en heeft twee lokalen in gebruik van basisschool D'n Bogerd. Een lokaal waar ouders met hun kindje rustig de dag kunnen starten door bijvoorbeeld het maken van een puzzeltje. Het andere lokaal is ingericht in diverse hoeken zoals een bouwhoek, huishoek en een autohoek.

Op openbare basisschool D'n Bogerd is iedereen gelijk en niemand hetzelfde. Regelmatig worden leuke en leerzame projecten georganiseerd. Er is tijd voor een feestje, maar ook voor serieus leren. Er zitten om en nabij 150 leerlingen op deze school die onderverdeeld zijn in vijf groepen. Er wordt hier op een praktische manier voor gezorgd om de zorg voor kwaliteit te verbinden met de actuele ontwikkeling binnen de school.

De Morgenster is een Christelijke Jenaplan basisschool en naast de wijkfunctie heeft deze basisschool een regiofunctie. Vanwege de identiteit van de school zitten ook kinderen uit bijvoorbeeld Tiel, Meteren en Tricht op de school. Regelmatig wordt vorm en inhoud gegeven aan gesprek, spel, werk en viering. De stamgroepen, de weekvieringen, de kringmomenten en de dag- en weektaken zijn kenmerkend voor de vorm van onderwijs. De Morgenster kent 7 groepen en een plusklas voor leerlingen van groep 5 tot en met 8 en telt ongeveer 180 leerlingen.

De scholen beschikken over een prachtige speelplaats met leuke speeltoestellen waar de leerlingen voor en na schooltijd en tijdens de pauzes kunnen spelen. 

Aanmelden voor deze open dag is niet nodig. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke en de Openbare Basisschool D'n Bogerd: Glorie van Holland 30, Geldermalsen. Christelijke Jenaplanschool De Morgenster, Glorie van Holland 28, Geldermalsen of www.dnbogerd.nl, www.peuterspeelzaalollekebolleke.spgg.nl, www.spgg.nl en www.demorgenstergeldermalsen.nl.