Open dag Solar Comfort tijdens Solar Days 2015

GELDERMALSEN Op 5 en 6 juni neemt Solar Comfort deel aan de landelijke Solar Days, de jaarlijkse promotiecampagne van zonne-energie. ,Tijdens deze dagen is er open huis in onze demonstratieruimte, waar wij u graag laten zien hoe u stroom kunt opwekken met diverse innovatieve zonne-energiesystemen. Investeren in zonnepanelen was nog nooit zo interessant", aldus Rinie Evertse van Solar Comfort.

Bezoekers kunnen vragen stellen en zien hoe een zonne-energie installatie werkt. ,,Ook zullen we een demonstratie geven van het monitoringssysteem en inzoomen op het testen van zonnepanelen, één van de onderscheidende factoren van Solar Comfort", geeft Rinie aan. "Wij laten onze zonnepanelen door een onafhankelijk instituut testen. Als testcase hebben wij een paneel met een lichte beschadiging op onze demonstratieruimte geplaatst. Deze beschadiging werd alleen gezien in de röntgenscanner, met het blote oog was deze niet te zien. Een half jaar later hebben wij het paneel van het dak gehaald en opnieuw in de scanner geplaatst. Op de foto's is te zien dat de lichte beschadigingen erger zijn geworden. De opbrengst wordt daardoor minder. De beschadigingen zijn nu ook met het blote oog zichtbaar. Dit geeft het belang van testen vooraf aan."

De open dagen zijn op vrijdag 5 juni van 14:00 tot 18:00 uur en zaterdag 6 juni van 10:00 tot 13:00 uur. Adres demonstratieruimte: De Chamotte 32 in Geldermalsen.

Solar Comfort is onderdeel van de J.C. van Kessel Groep. www.solarcomfort.nl