Paling roken tijdens braderie bij Vis en Zoer

GELDERMALSEN Paling hoort bij Nederland als klompen, tulpen en molens. Door het ambachtelijke rookproces is de smaak verfijnd en karakteristiek.

Paling is een vette vis en bevat veel enkel en meervoudig onverzadigde vetzuren en is van nature rijk aan vitamine D. Deze vetzuren hebben een gunstig effect op hart en bloedvaten. Dit gunstig effect wordt vooral toegeschreven aan de meervoudig onverzadigde vetzuren. De zogehete Omega 3 vetzuren EPA en DHA, die van nature in vette vis aanwezig zijn.

Paling past hierdoor uitstekend in een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Paling is dus natuurlijk lekker en smakelijk gezond.

Viswinkel Vis en Zoer, aan de Geldersestraat 42 in Geldermalsen verkoopt heerlijke wilde Ierse paling. Deze wordt door middel van long-lines duurzaam gevangen. Long-lines is een manier van vissen met zeer geringe bijvangst. Daarnaast heeft het Ierse haakje een extra kromming zodat deze niet kunnen worden doorgeslikt door kleine palingen. Zo vangt men alleen de grotere palingen. Wilde Ierse paling is bijzonder lekker. Dit komt uiteraard door de manier van roken, traditioneel met hout, vuur en passie.

Zaterdag wordt er tijdens de braderie weer de hele dag traditioneel paling gerookt voor de winkel van Vis en Zoer. Grijp nooit mis en bestel vast uw vis via telefoonnummer:0345-621208.