• ,,Ik voel me zeer betrokken bij de overledene en de nabestaanden. -

    Paeonia Uitvaartbegeleiding

'Richt een uitvaart naar eigen wens in'

Advertorial

Paeonia werkt zelfstandig en onafhankelijk

VARIK Paeonia Uitvaartbegeleiding, synoniem voor pioenroos, staat voor dankbaarheid. Voor uitvaartleider en eigenaar van Paeonia Petra van Valburg-Wammes een item dat als een rode draad door haar werkzaamheden loopt. Ze weet uit ervaring dat het nemen van passende keuzes na het moment van overlijden van groot belang zijn bij de latere rouwverwerking. Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen benadert ze op haar eigen wijze.

Petra voelt zich honderd procent Varikse. Ze kent het dorp, de streek, de gewoonten en de gebruiken. Haar verzorgingsgebied bevindt zich grofweg in het Rivierengebied, daarbuiten is ze vanwege ondersteunen van collega's ook werkzaam.

Petra: ,,Paeonia is nergens bij aangesloten en ik functioneer geheel zelfstandig. Het maakt niet uit of iemand al dan niet verzekerd is, de uitvaart kan geheel naar eigen inzicht en wens ingericht worden. Vanzelfsprekend hou ik desgewenst rekening met het budget en maak zodra de uitvaart inzichtelijk is, een kostenbegroting. Als uitvaartbegeleider voel ik me zeer betrokken bij de overledene en de nabestaanden.''

Petra is nu een aantal jaar zelfstandig uitvaartondernemer, maar is zeker ook nog op freelance basis aan het werk bij collegae.

Petra: ,,Als iemand overlijdt, staan nabestaanden voor veel keuzes. Het is een tijd van afscheid, maar ook van het nemen van beslissingen. Dat leidt soms tot overhaaste keuzes. En dat is wat ik wil voorkomen. Iedere dag kom ik langs bij de familie en bespreek wat er op dat moment toe doet. Een afscheid vormgeven die recht doet aan de overledene en waarin de nabestaanden zich kunnen vinden. Daar probeer ik hen zoveel mogelijk in te begeleiden. Alles is bespreekbaar en de mogelijkheden onbeperkt of het nu gaat om begraven of cremeren. Het is een persoonlijk proces waarbij het nemen van genoeg tijd, intuïtie en inlevingsvermogen essentieel zijn.''

Ze geeft nadrukkelijk aan dat ze als uitvaartbegeleider het persoonlijk contact boven alles stelt. Ze wil groeien met haar onderneming, maar zeker wil ze het persoonlijk contact waarborgen door klein te blijven.

Petra: ,,Onlangs kwam iemand hier binnen die graag de uitvaart wilde bespreken. Dan hoeft de verre familie bij overlijden alleen mij maar te bellen en wordt alles geregeld. Dat hebben we samen gedaan en nu weet de aanvrager ook wat het ongeveer gaat kosten. Dat geeft deze persoon een gerust gevoel en het vertrouwen dat alles volgens wens wordt uitgevoerd.''

Om deze mogelijkheid extra te benadrukken, was Paeonia bijvoorbeeld ook aanwezig op de Herfstfair in Ophemert. Petra toont ook bij deze gelegenheden op haar eigen toegankelijke manier allerlei aspecten van een uitvaart en vertelt hier op een persoonlijke manier over.

Paeonia van Petra van Valburg-Wammes staat letterlijk naast de mensen die haar een uitvaart toevertrouwen en voelt zich iedere keer weer dankbaar dat ze haar passie mag volgen.

Paeonia Uitvaartbegeleiding, Grotestraat 2, Varik, 06-22124862 of info@paeonia-uitvaart.nl.