Secretaresses uit heel Nederland bijeen in Deil

DEIL Iedere secretaresse is top. Dat is de boodschap die Menno Spiekerman, oprichter van de LinkedIn groep jij-top-secretaresse, over wil brengen. Op donderdag 12 november 2015 zal er een bijeenkomst plaatsvinden voor alle mensen die op het werk een ondersteunende rol hebben.

Charella Hulsbosch

@Charellaa

Voor alle secretaresses, management ondersteuners, officemanagers of mensen met andere ondersteunende functies organiseert Menno Spiekerman de bijeenkomst. Hij heeft daarvoor een samenwerking opgestart met Anneliek Klein, mede-eigenaresse van Hotel/Restaurant De Os & Het Paard. Zelf is Spiekerman in het dagelijks leven managementondersteuner. In 2011, toen Spiekerman zich ging verdiepen in LinkedIn, merkte hij dat er weinig groepen waren voor de ondersteunende doelgroep. ,,Daarom heb ik de LinkedIn groep jij-top-secretaresse op gericht. Jij-top-secretaresse vond ik wel een toepasselijke naam, want iedere secretaresse is top'', vertelt hij.

Dat hij talent voor organiseren heeft, werd hem in 2009 op zijn bruiloft al verteld. Mensen zeiden dat Spiekerman hier iets mee moest gaan doen. Hij zag dat zelf niet zitten. Twee jaar later heeft hij dan toch Gerardus Evenement Planner opgericht. In oktober 2014 kwam Spiekerman in contact met het Hotel/Restaurant De Os & Het Paard en daarna ging het balletje rollen. ,,Ik gaf hier een hondenfeestje. Van het een kwam het ander en toen hebben we 12 november 2015 gepland'', zegt hij trots.

Hotel/Restaurant De Os en het Paard wordt overdag veel gebruikt voor vergaderingen, evenementen en feesten. Mede-eigenaresse Anneliek Klein kijkt erg uit naar de bijeenkomst. ,,Ik vind het ontzettend leuk. De omgeving is hier ook heel inspirerend'', vertelt ze.

De bijeenkomst in november wordt geopend door eerste loco-burgemeester Ronald van Meygaarden van de Gemeente Geldermalsen. ,,Wethouders vanuit het hele land komen discussiëren over de onschatbare waarde van een secretaresse. Wethouder Kool van de gemeente Neerijnen zal daar ook bij aanwezig zijn'', licht Spiekerman toe. De secretaresse van het jaar 2013, Riet Schuppert-Westerik, is er die dag ook bij. In de middag is er nogmaals een discussie, over mannen versus vrouwen binnen het vak. Tussendoor worden in twee rondes diverse workshops gegeven.

Aan het eind van de dag krijgt iedereen een goodiebag mee naar huis. Spiekerman verwacht dat de deelnemers er iets van opsteken, wat ze dan weer kunnen toepassen in de praktijk. Voor meer informatie kunt u terecht op: http://www.gerardus-evenement-planner.nl/secretaressebijeenkomst-2015/