• De genomineerden voor de titel EY Entrepreneur Of The Year

    EY

Siert Wijnia van Ultimaker genomineerd voor prestigieuze prijs

GELDERMALSEN Siert Wijnia van het Geldermalsense bedrijf Ultimaker is genomineerd voor de prestigieuze EY Entrepreneur Of The Year-verkiezing. De drie andere genomineerden zijn: Atilay Uslu (Corendon), John Celie (Groenland) en Jeroen van Glabbeek (CM.com). Daarnaast zijn twaalf ondernemers voor de 'EY Emerging Entrepreneur Of The Year'-award genomineerd. Deze award gaat naar een veelbelovende snelgroeiende en innovatieve ondernemer met een bedrijf dat minder dan tien jaar bestaat.

Het EY Entrepreneur Of The Year programma wordt door EY wereldwijd in ruim zestig landen georganiseerd en in Nederland al sinds 1995. Dit programma is bedoeld om ondernemerschap nadrukkelijk op een voetstuk te zetten en ondernemers aan te moedigen en te ondersteunen om het beste uit zichzelf, hun cliënten en hun medewerkers te halen.

De genomineerde ondernemers presenteren zich op 4 september aan een onafhankelijke jury. Deze jury kiest de finalisten uit. Op 2 oktober worden de winnaars bekendgemaakt. Naast de Entrepreneur Of The Year en de Emerging Entrepreneur Of The Year reikt EY op die avond ook de EY Family Business Legacy Award uit.

Meer nieuws over deze verkiezing en alle ondernemersverhalen, kijk op ey.nl/eoy 

3D-PRINTING Siert Wijnia van Ultimaker is een echte 'man van de techniek' met een gezond boerenverstand die heilig gelooft in samenwerken. Met vernieuwende ideeën wil hij graag de wereld verbeteren. Ultimaker, waar Siert Wijnia medeoprichter van is, pioniert op het gebied van 3D-printing. Met betaalbare 3D-printers wil hij lokale digitale fabricage stimuleren en versnellen, zodat steeds meer productonderdelen alleen daar en wanneer het productonderdeel nodig is geprint worden.

Hoe lokaler goederen worden geproduceerd, hoe minder goederen de wereld over hoeven te worden gestuurd. En dit bespaart uiteindelijk weer energie, tijd en geld.

Een forse uitdaging voor Siert bleek de ongekende groei van Ultimaker. Siert zag zich hierdoor een tijdje genoodzaakt om het bedrijf zelf te leiden, maar hij houdt zich liever bezig met de techniek. People management is wat hem betreft hogere wiskunde. Zijn kracht ligt in de vertaling van een idee naar de markt en het toepasbaar maken van een idee. Dat is pas echt innovatie. Ultimaker is momenteel wereldwijd marktleider op het gebied van desktop-3D-printen.