Slimme kinderen ontmoeten elkaar in het HB-Atelier

BEESD Wie een kind heeft dat zich thuis of op school verveelt, en/of behoefte heeft aan contact met slimme leeftijdgenoten, kan het kind opgeven voor het HB-Atelier.

 

Het HB-Atelier is een initiatief van Bureau Flore, dat ouders, kinderen en scholen begeleidt bij hoogbegaafdheid. In het HB-Atelier wordt onder meer gefilosofeerd en voeren kinderen uitdagende opdrachten uit. Kernbegrippen zijn: inventiviteit, creativiteit en samenwerken. Dat is leuk en leerzaam. Slimme kinderen leren samenwerken en overleggen, maar ook taakaanpak, werk afmaken, doorzetten en wat te doen als iets niet meteen lukt. Op school komen zij deze uitdagingen niet als vanzelf tegen. Het uitdagende aanbod aan activiteiten van het HB-Atelier voorziet hier wel in. Bovendien wordt de groep klein gehouden (circa 8 kinderen), zodat elk kind voldoende aandacht krijgt en zich gezien voelt.

 

Het HB-Atelier is er voor slimme basisschoolleerlingen vanaf groep 3.

Het begint op woensdag 4 maart (14.00 - 16.00 uur) in Beesd (Voorstraat 122). De overige data zijn: 11 maart, 18 maart, 1 april, 8 april, 15 april en 22 april.

 

De kosten bedragen € 160,- voor 7 middagen, inclusief materiaal, drankje, koekje en een afsluitende ouderavond op woensdag 22 april.

 

Aanmelden: bel of mail Monique Jonkers: 06 46 388 469, monique.jonkers@bureauflore.nl. Zie ook www.bureauflore.nl.