• Startzaterdag van De Gereformeerde kerk (PKN) in Geldermalsen, in en rond de grote nieuwe ontmoetingstent naast het kerkgebouw

    Peter van Delden

Super Startzaterdag

22-09-2019, 21:46 | Lezersnieuws | Peter

Zo'n 80 leden van de Gereformeerde kerk (PKN) aan de Emmalaan in Geldermalsen hebben afgelopen zaterdag 22 september, mede dankzij prachtig weer, een geweldig mooie startzaterdag gehad!

De startzaterdag begon met een primeur. De kerk heeft een nieuwe grote ontmoetingstent aangeschaft en die was zaterdag voor het eerst opgezet.

De aftrap van de startzaterdag was een fotofietspuzzeltocht. Elf teams fietsten een route van zo'n 12 km door Meteren, Deil en Geldermalsen. De teams kregen een vel met twaalf verschillende foto's mee en moesten onderweg de plaatsen zien te vinden waar die foto's gemaakt waren. Dat betekende veel gepuzzel en goed opletten maar ook veel plezier onderweg.

Nadat de fietspuzzelaars weer terug waren begonnen de 'pitches'. Veertien commissies, teams, werkgroepen en dergelijke vertelden in maximaal twee minuten wat hun taak in de kerk is en waar ze komend seizoen mee aan de slag gaan. Een prachtig overzicht van veel kerkelijk vrijwilligerswerk.

De startzaterdag werd afgesloten met een gezellige BBQ. De kerk kijkt terug op een mooie start van de kerkelijke activiteiten in het komende seizoen.