Team Nederland scoort goed tijdens EuroSkills

GELDERMALSEN Daan Weijgertze uit Hagenstein heeft tijdens EuroSkills 2018 een gouden medaille in de wacht gesleept. Tijdens het evenement dat van 26 t/m 28 september plaatsvond in Boedapest, Hongarije werd hij uitgeroepen tot de beste bouwtimmerman van Europa. Hij was al nationaal kampioen door het winnen van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes in maart van dit jaar.
Hij studeert bij Hoornbeeck College en is werkzaam bij Bouwmensen Rivierengebied/STIBO V.O.F. in Geldermalsen. Naast deze medaille scoorde Nederland 4 bronzen medailles. Verder ontvingen 10 Nederlandse deelnemers een medal of excellence, een medaille die alleen wordt uitgereikt bij het verrichten van een bovengemiddelde prestatie. De beste score van Nederland werd behaald door hoveniers, Jochem Molenaar en Willem Stougie.

Willem Beverloo, begeleidend expert van gouden medaillewinnaar Daan Weijgertze: ,,Daan heeft boven verwachting gepresteerd. Niet alleen ik was zeer onder de indruk, maar ook mijn mede-experts." Ook Daan reageerde enthousiast: ,,Dit geeft me een wow-gevoel, ben enorm trots op mezelf!"