• uitvaartverzorging rivierenland

Uitvaartbeurs in Dorpskring en kerk

Advertorial

BEESD Uitvaartverzorging Rivierenland uit Beesd organiseert op zaterdag 22 oktober van 11.00 tot 16.00 uur een uitvaartbeurs in de Dorpskring en naastgelegen rk kerk in Beesd. De organisatie is in handen van Thea en Auwe Douma-Post van Uitvaartverzorging Rivierenland.  Zij willen hun bezoekers kennis laten maken met de nieuwste producten, diensten en technieken op uitvaartgebied.

 

Thea: ,,Het begint met een rondgang van de doedelzakspelers van de Saint Anthony Pipe Band door het dorp die om 11 uur eindigt bij de Dorpskring en de R.K. kerk. Met behulp van Leentje de rouwkoe open mevrouw Douma (80) en mevrouw Post (83) de beurs.'' Daarna volgt een compleet programma met allerlei nieuwe informatie, er zijn lezingen van onder andere notaris van der Veer over nalatenschap, de digitale nazorg zoals het verwijderen van een naam op de social media, de kosten van een uitvaart, er is muziek en allerlei nieuwe mogelijkheden en trends vanuit de uitvaartbranche worden nader toegelicht. En de Droomwenscirkel is er met vakjes waarin iedereen zijn of haar droomwens kan achterlaten. De mooiste wens wordt vervuld tot een bedrag van € 500,-.

In het columbarium is herinneringsmuziek te horen, Uitvaartverzorging Rivierenland verstrekt herinneringslichtjes om in het Columbarium te plaatsen ter nagedachtenis aan een dierbare. Het Columbarium is een sfeervolle opgeknapte ruimte onder de kerk waar prachtig glas-in-lood de serene en sacrale stilte benadrukt. Hier kan men in alle rust gedenken en herdenken.

En Uitvaartverzorging Rivierenland heeft een stand waar is te zien hoe digitale vingerafdrukken worden gemaakt. Daarnaast zijn voorbeelden te zien van herinneringsbeelden bij een uitvaart. Thea vervaardigt deze zelf en biedt ze aan families aan bij wie ze een uitvaart verzorgd heeft. Ook kan de bezoeker in deze stand kerstkaarten kopen waarbij de opbrengst naar de Stichting Ambulance Wens gaat.

ROUWKOE Een van de meest bijzondere rouwvervoermiddelen is Leentje de rouwkoe. Met een speciale kar waarop de kist van de overledene kan worden geplaatst wordt hij of zij naar de laatste rustplaats gebracht. Een passend afscheid voor liefhebbers van koeien. Vrachtwagenchauffeurs kunnen daarentegen gebruikmaken van de Amerikaanse rouwtruck. Desgewenst kan zelfs de eigen truck gebruikt worden. Ook is vervoer voor VIP's of grote gezelschappen voorhanden, en er is een uitvaartfiets en een loopkoets.

Thea: ,,Het wordt een professionele beurs met een gevoelsmatige inslag. We bieden veel informatie voor ieder moment van het afscheid en daarna. De lezing rouwverwerking is bijvoorbeeld erg interessant. De exposanten betalen niets, maar ik heb ze wel om een bijdrage voor de Stichting Ambulance Wens gevraagd. Deze mensen doen veel goed werk, dat verdienen ze.''

a[ De Uitvaartbeurs wordt verzorgd door Uitvaartverzorging Rivierenland, Lage Huis 43, Beesd, 06-55778650 (Thea) www.uitvaartverzorgingrivierenland.nl of www.uitvaartbeursrivierenland.nl.