• Echte Bakker

Van Walderveen, Beste Echte Bakker van Midden-Nederland/Utrecht

WAGENINGEN Van Walderveen, De Echte Bakker met winkels in Geldermalsen, Waardenburg, Beesd en Buren is voor de eerste keer de Beste Echte Bakker van de regio Midden-Nederland/Utrecht geworden. De titel wordt toegekend aan de Echte Bakker van de regio, die het beste scoort in de combinatie van de winkelbeoordeling en de productkwaliteit. De regio Midden-Nederland/Utrecht beslaat een cirkel om Geldermalsen, Ochten, Doorn, Bunnik, Linschoten en alle plaatsen die hier tussen liggen.

Productkwaliteit staat hoog in het vaandel bij het Echte Bakkersgilde. Alle aangesloten bakkers hebben een eigen bakkerij waar ze hun producten zelf maken. Door het jaar worden, door onafhankelijke keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum, 17 producten onaangekondigd uit de winkels van de Echte Bakkers gehaald en gekeurd. De punten tellen mee voor de titel Beste Echte Bakker van Midden-Nederland evenals de scores van de vier productcompetities. Met brons voor de kerststol, een finaleplaats voor de roomboteramandelstaaf en twee prima scores voor de oliebollen en het paasbrood laat Van Walderveen een constant hoog niveau van productkwaliteit zien.

FOCUS OP KWALITEIT Eigenaren Wim van Walderveen en Dick Geheniau zijn blij verrast maar ergens zagen ze het ook aankomen. Dick: ,,Een aantal jaar geleden besloten we om nog meer en bewuster te focussen op absolute topkwaliteit. Sindsdien zijn we over de hele linie vooruit gegaan en langzaamaan in de ranking gestegen."

Bij Van Walderveen wordt gewerkt met eigen recepturen en er is veel aandacht voor de afwerking. Dick: ,,We kunnen ook echt trots zijn als we bijvoorbeeld onze stollen en roomboter amandelstaven zien liggen, of wanneer onze handgemaakte goudkleurige gevulde koeken je toelachen bij de koffie."

Alle winkels van de Echte Bakkers zijn de afgelopen periode door onafhankelijke inspecteurs beoordeeld op 58 punten in elf categorieën. Daarbij is scherp gelet op de uitstraling en aantrekkingskracht van de winkels en de effectiviteit van de ingezette reclame en communicatiemiddelen. De vier winkels van Van Walderveen kregen resp. een 9,32 een 9,35, een 8,63 en een 8,59; uitmuntende cijfers die meetellen voor de titel.

ROL VAN GASTVROUW De bakkerij en de winkels zijn de afgelopen jaren gemoderniseerd. Dick: ,,De winkeldames vervullen de rol van gastvrouw, waarbij ze lekkere producten laten proeven aan klanten, adviseren over ingrediënten en allergenen en leuke tips geven bij verschillende producten. Deze prijs stimuleert ons om door te gaan en nog meer en beter het ambachtelijke bakkersvak aan onze klanten te laten zien. We hebben volop plannen om dat te gaan doen. En natuurlijk is onze belangrijkste wedstrijd om iedere klant dag in dag uit de deur uit te laten gaan met een product waar men echt van kan genieten, want dat is hetgeen dat ons iedere dag opnieuw motiveert: al onze klanten verwennen met de allerbeste hand gemaakte broden, gebakjes en koeken."