Verkoop nieuwbouwproject 'De Binnenplaats' enorm succes

GELDERMALSEN Op maandagavond 11 mei hebben de eerste 21 kopers collectief hun handtekening gezet onder de koopovereenkomst van hun nieuwe woning in het project De Binnenplaats in de nieuwe woonwijk De Plantage in Geldermalsen. Deze feestelijke ondertekening vond plaats op het gemeentehuis van Geldermalsen in aanwezigheid van wethouder Ronald van Meygaarden. Hij heette de nieuwe bewoners van harte welkom in De Plantage en feliciteerde hen met deze aankoop. Het project de Binnenplaats bestaat uit 36 woningen, waaronder 30 fraai vormgegeven rijwoningen en 6 ruime 2-onder-1-kap-woningen. Het plan is ontwikkeld door Van Wanrooij Projectontwikkeling uit Geffen.

Op 9 april startte de verkoop van de 36 woningen. Belangstellenden konden zich gedurende een week inschrijven. Het sluiten van de eerste 21 koopovereenkomsten binnen een periode van 3 weken na het sluiten van de inschrijvingstermijn is volgens directeur Clemie van Wanrooij van Van Wanrooij Projectontwikkeling uitzonderlijk te noemen. ,,Dit bevestigt het beeld van een aantrekkende woningmarkt en een positief consumentenvertrouwen, maar dit is ook een waardering voor de hoge woonkwaliteit van De Plantage en het uitstekende woonklimaat binnen de gehele gemeente Geldermalsen. De uitstekende ligging van Geldermalsen aan de belangrijke snelwegen, de goede treinverbindingen, de vele voorzieningen voor jong en ouder, alsmede de prachtige ligging binnen de Betuwe maken van Geldermalsen een erg prettige woonplaats", aldus Van Wanrooij.

Van Wanrooij geeft aan dat de belangstelling voor de overige woningen hoog is en de verkoopverwachtingen positief zijn. Makelaar Maurice Baggerman van Van Kessel & Van Gellicum uit Geldermalsen voert nog dagelijks verkoopgesprekken voor dit project. ,,Er zijn nog enkele woningen beschikbaar en inschrijven blijft mogelijk voor woningen van € 178.000,- tot € 285.000,- vrij op naam". Voor beschikbaarheid kan contact opgenomen worden met de makelaar. Info: www.plantage-geldermalsen.nl

De gemeente Geldermalsen verwacht de komende jaren een versnelling in de realisatie van het eerste deelgebied in De Plantage te kunnen bewerkstelligen en heeft hierover met de samenwerkingspartners in het gebied principeafspraken gemaakt. De voorspoedige verkoop van het project De Binnenplaats is volgens de gemeente het eerste positieve resultaat van deze afspraken.